UEFA amână răspunsul în cazul Stelei

Steaua e momentan într-un fel de „purgatoriu”. Campionii nu ştiu încă dacă UEFA îi va exclude din cupele europene sau îi va ierta. „UEFA nu are niciun comentariu de făcut în privinţa cazului Steaua. La un moment dat, înaintea tragerii la sorţi din 24 iunie, pentru tururile preliminare din Champions League, vom anunţa lista cu echipele omologate care vor intra în urne”, e singurul anunţ venit din partea forului european. E de aşteptat însă ca forul condus de Michel Platini să anunţe verdictul final săptămâna viitoare pentru a da şansa Stelei să atace la Apel dacă e cazul.

Pandurii aşteaptă şi ei cu sufletul la gură deznodământul. Trecerea de la preliminariile Europa League la cele ale Ligii Campionilor nu-l încântă deloc pe Condescu. Şeful pandurilor nu crede că echipa sa e pregătită de o astfel de provocare. Altfel ar fi stat situaţia dacă echipa campioană a României ar fi mers direct în grupele Ligii. Asta ar fi însemnat ca aproximativ 18 milioane de euro să fi intrat direct în conturile pandurilor! Pentru a ajunge acolo însă, Nistor şi compania ar trebui să treacă 3 tururi preliminare iar şansele sunt destul de mici.

În absenţa lui Gigi Becali, Meme Stoica e cel care ia apărarea Stelei pe toate fronturile. Managerul stelist crede cu tărie că echipa sa nu va exclusă din Europa şi oferă patru argumente: sentinţa dată de Înalta Curte l-a vizat pe Becali şi nu pe Steaua, banii erau ai lui Becali, nu ai Stelei, clubul n-a beneficiat de niciun avantaj de pe urma premierii respective şi faptul că această decizie de condamnare a fost atacată la CEDO de unde se aşteaptă un răspuns.  

„Când e vorba de corupţie, nu mai poţi să mai faci nimic, că mai schimbăm ceva în regulament sau mai fentăm ceva. Acolo e clar, puşcărie, retrogradare, excludere din Europa.”    Gigi Becali, februarie 2009 (sursa Prosport)

„Cred că Steaua va juca în prima ligă în sezonul viitor şi că nu va fi exclusă de UEFA din Champions League.”              Gică Hagi, patron Viitorul Constanţa

„La UEFA se va ţine cont sută la sută de ce se scrie în regulamentul din România. UEFA va aştepta o decizie a insţantei sportive din România. Cazul Stelei este radical diferit faţă de cel al lui Fenerbahce.”     Gică Popescu, fost membru în Comisia de Disciplină a UEFA

17 – zile au mai rămas până la tragerea la sorţi a turului 2 preliminar din Liga Campionilor şi Europa League

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: