UM Sadu aşteaptă bani pentru a începe retehnologizarea

Conducerea Uzinei Mecanice Sadu speră să înceapă procesul de retehnologizare până la sfârşitul anului, după ce a primit asigurări că se vor aloca fonduri pentru înlocuirea maşinilor vechi cu altele performante. Directorul Gheorghe Stoica spune că nu vor fi efectuate disponibilizări. Ba mai mult, a precizat că vor fi pregătiţi tineri pentru a intra în producţie în condiţiile în care legea se va modifica şi va permite ieşirea la pensie a circa 100 de angajaţi, persoane care au dosarele în aşteptare.

Uzina Mecanică Sadu aşteaptă bani pentru a începe procesul de retehnologizare. Potrivit studiului de fezabilitate depus la Ministerul Economiei ar fi nevoie de 5 milioane de euro pentru retehnologizarea fabricii de armament. „Am prins în program nişte nevoi de retehnologizare. Studiul este aprobat, dar nu s-a demarat finanţarea. Am avut discuţii la Bucureşti şi am primit promisiuni că la rectificarea bugetară va fi prinsă o parte din sumă pentru a demara procesul de retehnologizare până la sfârşitul anului. Studiul de fezabilitate prezintă o retehnologizare pe liniile vechi, care ar ajunge undeva la 5 milioane de euro. Nu ne aşteptăm să primim toată sumă pentru că tot procesul de retehnologizare se întinde pe o perioadă mai mare de timp, dar sperăm să primim acum ceva bani”, a declarat Gheorghe Stoica, directorul UM Sadu. Acesta a mai precizat că dotările fabricii de armament nu mai dau randament. „Lucrăm cu maşini vechi care dau randamente foarte proaste. Acestea sunt mari consumatoare nu numai de resurse financiare, dar şi de resurse umane. Vrem să creştem nivelul de producţie, să avem o calitate bună şi costuri mici. Trebuie să fim competitivi”, a mai precizat Gheorghe Stoica.

O sută de angajaţi, în prag de pensionare

Directorul UM Sadu spune că demararea procesului de retehnologizare nu va aduce disponibilizări până la sfârşitul anului. Ba mai mult, se pune problema pregătirii unor tineri pentru a intra în producţie în următorii ani. „În ultima perioadă au plecat din uzină prin pensionare aproximativ 10 persoane. Alte 100 de dosare sunt în aşteptare. Am cerut să se modifice legea în sensul ca grupa specială să coincidă cu grupa I. În aceste condiţii cei 100 de angajaţi ar putea ieşi la pensie. În nici un caz nu se va pune problema de restructurări până la sfârşitul anului. Pe noi ne interesează să întinerim forţa de muncă. Vrem să pregătim nişte tineri pe care să-i băgăm în producţie şi să rămână cu domiciliul în Bumbeşti Jiu”, a declarat directorul Stoica. În momentul de faţă, în cadrul Uzinei Mecanice Sadu lucrează aproximativ 900 de persoane.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: