Un eşec de etapă

Comunicatorii USL au făcut tot posibilul să limiteze efectul mediatic al eşecului privatizării CFR Marfă. Au dat asigurări că vor relua procedura chiar de astăzi, ce rost mai are să discutăm despre ce a fost? „Un eşec de etapă”, aşa l-a numit Crin Antonescu, care ne-a dat apoi asigurări că nu este vinovat nici fostul ministru, nici actualul ministru. Probabil vinovat este Băsescu, cel care a atras atenţia că DNA va verifica privatizarea, referindu-se probabil la faptul că guvernul a aprobat ştergerea şi conversia în acţiuni a vreo 150 de milioane de euro din datoriile CFR Marfă, după declanşarea procedurii. Până la urmă, Băsescu i-a salvat de un dosar penal, aşa că ar putea avea măcar bunul simţ să nu îl înjure pentru asta.

Extrapolând ceea ce a zis Crin Antonescu la întreaga guvernare, acum putea spune că guvernul Ponta este un eşec de etapă. Desigur, nici pentru asta nu e nimeni de vină. Nici Ponta, nici Antonescu, nici Voiculescu sau Oprea. Şi care este problema dacă guvernul Ponta II este un eşec? Putem trece chiar de mâine la guvernul Ponta III, nou-nouţ, cu promisiuni proaspete.

Observ că rânjetul tâmp de pe faţa lui Victor Ponta este din ce în ce mai larg, aproape cât al lui Ion Iliescu. Întrebat de presă cine este de vină pentru eşecul privatizării CFR Marfă, Ponta a spus că „pentru B1 TV este de vină USL-ul”. Bun, şi pentru Antena 3 care ar fi răspunsul? Dar pentru România TV? Presupun că celor de la Realitatea nu le-ar răspunde, pentru că îi aşteaptă încă să îi plătească taxele.

Că Victor Ponta e tâmp, este o mare problemă. Mă îngrijorează însă cum un astfel de incompetent dovedit este încă pe primul loc în topul încrederii, e drept, în sondajele comandate de PSD. Cine or fi românii ăştia care au încredere în Ponta? Care sunt categoriile sociale care au avut ceva de câştigat de pe urma unui an şi jumătate de guvernare USL? Că medicii sunt în stradă, transportatorii sunt în stradă, profesorii urmează, firmele private se închid pe capete, în companiile de stat sunt probleme, facturile la utilităţi au crescut, medicamentele compensate s-au împuţinat, amenzile de circulaţie sunt mai mari. Cred că România este singura ţară în care pe acelaşi eşantion, sondajul arată că oamenii au încredere în politicieni, deşi consideră că ţara merge într-o direcţie greşită.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: