Un investitor pe bursă: Contractul CEO cu Tinmar, vrăjeală

Consilierul municipal Nicolae Daviţoiu, un investitor activ pe Bursa de Valori Bucureşti, a comentat ultimul mare contract al CE Oltenia. Compania a vândut pe bursa energiei un pachet de 2TW cu 184 de lei pe MWh, valoarea contractului ridicându-se undeva la 90 de milioane de euro.

Nicolae Daviţoiu crede că aceste vânzări reprezintă o strategie de a creşte cota CEO pe bursă, în contextul listării acţiunilor din 2014. „Chiar dacă realizează performanţele alea cu Tinmar care sunt vrăjeli de doi lei... O să vedeţi, anul viitor, toate aceste vânzări spectaculoase de energie sunt pentru creşterea cotei de atractivitate a Complexului Oltenia în vederea privatizării majoritare. De aceea se încearcă şi divizarea sindicatelor”, crede democrat-liberalul.

Daviţoiu a mai spus că Tinmar are microcariere în Gorj. Cât despre privatizarea majoritară, Daviţoiu este pus la punct de deputatul PSD Mihai Weber. “CEO se va privatiza doar minoritar, prin listarea pe bursă a pachetului de 15% din acţiuni”, spune deputatul PSD. Este de amintit paragraful din scrisoarea FMI, referitor la CE Oltenia: „Având în vedere necesarul de investiţii de la Oltenia, am planificat ca înainte de privatizarea majoritară să organizăm o OPI pentru 15% din acţiunile statului anterior majorării de capital programate, până la finele lunii octombrie 2013 şi în luna mai 2013 am angajat în acest scop un consultant de tranzacţie. Ulterior, am decis să amânăm OPI până la finele lunii iunie 2014 (criteriu de referinţă structural) după ce devin disponibile situaţiile financiare auditate pentru 2013 şi este efectuat un studiu al rezervelor de cărbune”.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: