Un medic din Gorj a pierdut dreptul de a profesa

Medicul Liliana Puiu Crăciun a pierdut în instanţă dreptul de a-şi profesa meseria timp de un an. Soluţia a fost dată ieri de către Curtea de Apel Craiova şi rămâne definitivă. Liliana Puiu Crăciun este primul medic din Gorj care îşi pierde dreptul de a-şi practica meseria după ce s-a dovedit în instanţă că a cauzat moartea unei tinere de 24 de ani în 2008, în urma unui tratament aplicat de aceasta la cabinetul privat. Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, Tiberiu Tătaru, a precizat că imediat ce va primi hotărârea instanţei o va suspenda pe doctoriţă din funcţia de medic la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Situație fără precedent pentru medicul Liliana Puiu Crăciun, cea care în ultimii ani a condus pentru o bună bucată de timp Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu și care, în unele momente, chiar pentru perioade de câte 2-3 săptămâni, era singurul medic disponibil în cadrul UPU. Justiția a lăsat-o pe aceasta acum fără dreptul de a mai practica meseria de medic pentru un an de zile, decizia fiind luată după ce, anul trecut, magistrații au condamnat-o și la o pedeapsă de doi ani de zile cu suspendare în dosarul în care era acuzată de moartea unei paciente.

Tocmai dosarul respectiv și moartea unei tinere din Bălești după un tratament aplicat greșit de către Crăciun, așa cum au apreciat instanțele de judecată, a adus-o acum pe doctoriță în postura de a nu mai putea să își practice meseria. Ea a fost reclamată de mama pacientei decedate până la nivel de Colegiul Medicilor din România, Comisia Superioară de Disciplină stabilind în anul 2010 că Liliana Puiu Crăciun nu își mai poate exercita profesia de medic pentru un an de zile. Ea a contestat atunci decizia CMR, dar instanțele au amânat judecarea până când nu a fost dat un verdict final în procesul penal în care aceasta a fost implicată.

Directorul Spitalului Judeţean Gorj, Tiberiu Tătaru, a declarat ieri că imediat ce va primi decizia instanţei de judecată o va suspenda pe Puiu Crăciun din funcţie. „Spitalul Judeţean nu a fost parte în acest proces dat fiind faptul că tratamentul care a cauzat moartea tinerei a avut loc în cabinetul particular al medicului. Decizia instanţei de judecată va ajunge în primul rând la Colegiul Medicilor iar acesta din urma mi-o va transmite mie în calitate de manager al spitalului unde medicul îşi desfăşoară în prezent activitatea. Imediat ce va ajunge la mine voi dispune suspendarea doamnei doctor din funcţia de medic de la Unitatea de Primiri Urgenţe”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean.

CADOU NEDORIT

Decizia magistraților craioveni a fost luată la o zi după ce medicul gorjean și-a aniversat ziua de naștere, Liliana Puiu Crăciun declarându-se mereu nevinovată, atât în dosarul penal, cât și în cel civil. Instanțele de judecată au contrazis-o însă în ambele cazuri, spre liniștea mamei pacientei care și-a pierdut viața după tratamentul ce i-a fost administrat greșit de către medicul rămas acum fără licență pentru un an de zile.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: