Un nou atac al PDL la adresa lui Marcel Romanescu

Subprefectul Marcel Romanescu pare a fi devenit ţinta preferată a celor care conduc acum PDL Gorj. Nicolae Daviţoiu, preşedintele PDL Târgu Jiu, a spus într-un interviu acordat la Radio Infinit că Romanescu şi-ar fi exprimat intenţia de a trece la PSD, „în cadrul unor mese festive”. Daviţoiu susţine că „oamenii oneşti” nu trec de la un partid la altul, deşi el însuşi a fost mai întâi la PNL. Atacul vine după ce PDL a refuzat să îl nominalizeze pe Romanescu în sondajele pe care le face pentru a desemna care va fi candidatul susţinut pentru Primăria Târgu Jiu. Abia ieri, Davitoiu a anuntat ca il va include pe Romanescu in sondajul PDL.

Nicolae Daviţoiu poate fi considerat un apropiat al preşedintelui PSD Gorj, Florin Cârciumaru, nu doar pentru că cei doi sunt consăteni din Negomir, ci mai ales prin prisma discuţiilor aproape zilnice pe care le au fie telefonic, fie faţă în faţă. Recent, Cârciumaru a făcut o afirmaţie care stă la baza unui nou atac al lui Daviţoiu la adresa lui Marcel Romanescu, şi anume că l-ar primi pe subprefect cu braţele deschise în PSD. Daviţoiu susţine că Romanescu s-ar fi lăudat la nişte mese festive că va trece la PSD. „Probabil în anumite cercuri şi-a manifestat această dorinţă. Ceva a fost. Nu o să vedeţi niciodată astfel de speculaţii despre oameni politici serioşi. Aţi auzit vreodată că domnul Greblă trece la alt partid? Probabil domnul Romanescu a făcut astfel de afirmaţii pe la diferite manifestări, la mese festive, şi de aici au apărut zvonurile”, a declarat Daviţoiu pentru Radio Infinit.

Subprefectul Romanescu a negat categoric că ar fi făcut vreodată o astfel de declaraţie. „Afirmaţia îi aparţine exclusiv lui Florin Cârciumaru şi eu i-am mulţumit pentru că aşa este normal. Pentru mine prima şi deocamdată singura opţiune politică este PDL. Sigur, dacă PDL nu va mai avea nevoie de mine, probabil la un moment dat voi avea altă opţiune”, a spus Romanescu.

Cu toate acestea, Daviţoiu susţine că nu iese fum fără foc: „Nu o să vedeţi niciodată declaraţii că Elena Udrea va trece la PSD sau PNL. În cazul lui Romanescu se fac pentru că nu iese fum fără foc. Probabil, undeva în cercurile lor, s-a manifestat această dorinţă. Pentru că n-o să vedeţi niciodată că domnul Manţog, de exemplu, trece la PSD”.

Subprefectul, acuzat de demagogie şi lipsă de onestitate

PDL pare că nu îşi doreşte o revenire a lui Marcel Romanescu în partid şi îşi intensifică atacurile. Subprefectul îşi exprimase public intenţia de a reveni în partid pentru a candida la Primăria Târgu Jiu, dacă ar fi bine cotat în sondaje şi dorit de PDL. Numai că PDL a refuzat să îl nominalizeze printre cei şase politicieni care vor fi „măsuraţi” în vederea desemnării candidatului. Cei şase sunt Nicolae Daviţoiu, Gore Popescu, Dan Vâlceanu, Horaţiu Gorun, Rodica Dîrnu şi Vasile Picioruşi.

Ei bine, pentru Romanescu nu a fost loc, pentru că acesta nu a făcut cerere scrisă că vrea să candideze, după cum susţine Daviţoiu. „  Chiar eu l-am întrebat dacă vrea să candideze şi a spus că nu vrea. L-am întrebat de mai multe ori, nu numai o dată. Ori nu puteam să trecem în sondaj un om care nu îşi manifestă o opţiune scrisă. Apoi am văzut la dumneavoastră că spune că de fapt vrea şi că nu a trecut pe la partid că nu are voie să facă politică. Hai să fim serioşi. Păi ce, dacă preşedintele Traian Băsescu este apolitic, asta înseamnă că nu se mai întâlneşte cu partidul, să vadă cu ce să mai ajute, să vadă care e strategia de viitor? Asta e demagogie. Nu are voie să facă politică, pe la partid avea voie să treacă”, a spus Daviţoiu.

Liderul PDL Târgu Jiu susţine că Marcel Romanescu trebuia să dea scris că vrea să candideze la primărie: „Opţiunea trebuia să fie scrisă, aşa scrie în statutul partidului. Iar opţiunea pentru o funcţie politică trebuie să se facă tot timpul în scris”.

CIRC URMAT DE IMPACARE

Nicolae Daviţoiu a acceptat ieri includerea lui Marcel Romanescu în sondajul care va fi făcut de PDL pentru desemnarea candidatului la Primăria Târgu Jiu.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: