Un nou termen! Magistraţii vor să ştie câţi membri are SMEO

Tribunalul Gorj a dat termen 9 aprilie pentru înfiinţarea sau nu a Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), condus de Ion Ruşeţ. Potrivit avocatului Gheorghe Pecingină, la termenul din data de 9 aprilie cele 12 sindicate ce vor să formeze SMEO trebuie să depună documente privind numărul de membri, dar şi procesele verbale prin care se aprobă fuziunea lor. 

Înfiinţarea SMEO a ajuns la a doua instanţă, Tribunalul Gorj, acţiunea fiind respinsă în 13 februarie de Judecătoria Motru. Unul din motivele respingerii înregistrării SMEO a fost că în statutele sindicatelor componente nu era prevăzută fuziunea, în condiţiile care acţiunea liderilor era de fuzionare a tuturor organizaţiilor. Liderii încercau să fuzioneze şi cu patrimoniu, şi cu membri. Acum, avocatul Pecingină spune că problema fuziunii ar fi rezolvată. „Aceasta a fost o problemă la Motru, că nu era prevăzută fuziunea în statut. Eu am şi motivat prin faptul că dacă nu e prevăzut în statut, articolul 5 din legea 62 prevede că se completează cu normele generale. Ori normele generale sunt Codul Civil, care are prevedere în acest sens. Este vorba despre interpretare, dar deocamdată nu aceasta este problema“, a declarat Gheorghe Pecingină. „A fost termen la dosar la apelul formulat de noi şi s-a dat un nou termen, pe 9 aprilie. Ne-au solicitat numărul de membri de sindicat pe care-i are fiecare sindicat ce doreşte fuziunea. Una din solicitări. Şi s-a mai cerut procesul verbal prin care fiecare sindicat în parte doreşte fuziunea. Noi am depus doar certificatul de la conferinţă şi doreau şi certificatele de la fiecare sindicat în parte“, a declarat avocatul Pecingină.

MEMBRI

Cele 12 sindicate spun că au împreună peste 10 mii de membri. CE Oltenia are circa 19 mii de salariaţi, iar directorul general al companiei Laurenţiu Ciurel vrea să negocieze doar cu liderii conduşi de Ion Ruşeţ, pe motiv că sunt reprezentativi. Dar întrebarea este ce se întâmplă cu ceilalţi 9000 de oameni reprezentanţi de alţi lideri, cu care Ciurel refuză dialogul.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: