Un peremist crede că fiul primarului din Bumbeşti Jiu îi ascultă telefonul

Paranoia telefoanelor ascultate i-a cuprins pe cei din conducerea PRM. Pocnetele şi ecourile din telefon, dar şi convorbirile întrerupte brusc l-au făcut pe candidatul PRM la Primăria Bumbeşti Jiu, Eftenie Popescu, să afirme că are telefonul ascultat. Ascultat de cine, se întreabă toată lumea. Acesta îl bănuieşte pe fiul contracandidatului său, primarul Constantin Bobaru. Preşedintele PRM Gorj, Dumitru  Dascălu, fost ofiţer de contraspionaj, a spus că aşa se explică şi problemele pe care le-au avut în păstrarea candidaţilor, telefonul fiind singura sursă de aflare a oamenilor lor. 

Atacurile electorale au început cu multe zile înainte de startul oficial al campaniei. Spre exemplu, Eftenie Popescu, candidatul PRM la Bumbeşti Jiu, venit din rândurile PSD, a declarat ieri că a fost ameninţat de fiul actualului primar Constantin Bobaru. „Campania murdară a început deja. Vreau să spun că fiul actualului primar în funcţie, acum ceva timp a avut grijă să mă acosteze pe stradă şi să-mi aducă la cunoştinţă că are el grijă de mine, că ştie el despre mine, toate prinse într-un cuvânt sună a ameninţare, intimidare. Onorabilul flăcău al domnului primar lucrează în cadrul Ministerului de Interne şi pentru asta i-am şi răspuns, ce faci, mă ameninţi ca persoană sau ca urmare a meseriei pe care o practici. Nu este nici miliţian, ici poliţist. Este un miliţist. Numai un asemenea caracter se poate preta la asemenea josnicie“, a declarat Popescu. Acesta nu s-a oprit şi a spus că îl bănuieşte pe Bogdan Bobaru, angajat în cadrul Direcţiei de Monitorizare şi Interceptare din cadrul Inspectoratului de Poliţie Gorj, că i-ar asculta telefonul. „Să nu uităm că fiul său face parte din structura aceea de Monitorizare şi Interceptare din cadrul IPJ Gorj, din cei cinci sau şase subordonaţi ai inspectorului sef, care se ocupă de monitorizarea şi interceptarea convorbirilor telefonice. Vedeţi bine, se spune că a asculta un telefon e foarte simplu. De ce credeţi că fiul dumnealui nu ar avea o asemenea posibilitate- Parcă n-aş vrea să vă spun prostii dar sunt garanţii că de multe ori se aude ca într-un ecou, pocnete prin telefon, se întrerupe, numai în ziua de sâmbătă cred că mi s-a întrerupt convorbirile cu 6-7 interlocutori. Colegii pot confirma. Concluziile să le trageţi dvs“, a mai spus acesta.

REPLICĂ

În replică, primarul Bobaru spune că afirmaţia lui Popescu, aceea că fiul său l-ar fi ameninţat este o mizerie. „O mizerie ordinară. Este un om care se vede încolţit şi fără nicio şansă în scopul său. Este o mizerie. Nu credeam că poate să apeleze la aşa ceva, dar este prea mult. Fiul meu nu ar face aşa ceva“, spune Bobaru. Cât despre ascultarea telefoanelor, Bobaru a răspuns râzând de contracandidatul său. „Fabulează. La unii le mai ia Dumnezeu minţile din când în când. Bine ar fi să le dea înapoi“, a încheiat Bobaru.

CANDIDAŢI ASCULTAŢI

Lui Popescu îi ţine isonul preşedintele Dascălu. Acesta pare să ştie ce vorbeşte.„Există riscul ca telefoanele noastre să fie ascultate. Nu e paranoia pentru că sunt candidaţi care au presupus că li se ascultă telefonul şi s-au trezit că au fost date nişte informaţii fără să ştie de unde… Este riscul ca telefoanele candidaţilor să fie ascultate de contracandidaţi cu posibilităţi. Mai bine mă opresc, pentru că am fost ofiţer de contraspionaj şi s-ar putea să spun mai multe“, a spus Dascălu.

  

CONTESTAŢIE

Eftenie Popescu a mai spus că şeful Poliţiei Locale, Grigore Fotescu, pus de Bobaru, a contestat candidatura sa. „Şeful Poliţiei Locale mă contestă, contestă calitatea mea de inginer. Toţi subordonaţii lui poartă pistol cu glonţ, dar el nu are voie să poarte pistol pentru că omul are probleme serioase la mansardă, fapt care-i interzice din punct de vedere medical să poarte armă cu glonţ“.

CAMPANIE

La conferinţa PRM au mai fost prezenţi candidaţii de la Bâlteni, Târgu Jiu şi Peştişani. Cel de la Bâlteni, Romeo Ecobici, a făcut o serie de acuzaţii la adresa primarului Vasile Vlăduleanu, dar fără posibilitatea de a le proba, Constantin Lemnaru dă asigurări că va continua investiţiile pornite de Florin Cârciumaru, iar Constantin Fuiorea a povestit cum i-a scăpat pe cetăţeni de taxele mari de la Biserică. De la şapte milioane la 1, 5 milioane lei vechi.

Vizualizări: 513

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: