Uncheşelu

Dosarul Ponta – Şova este instrumentat de un procuror de 27 de ani, pe numele lui Jean Uncheşelu. Nu, nu are 27 de ani vechime, 27 de ani e vârsta lui. Procuror e de vreo patru ani, a lucrat pe la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, după care a luat un examen de promovare în DNA.

Uncheşelu era încă pe băncile liceului în 2007-2008 atunci când Şova şi Ponta dădeau tunurile de milioane de euro la complexurile energetice Turceni şi Rovinari. Abia dăduse la facultate când, în 2008, DNA a cerut pentru prima dată de la complexuri controversatele contracte. La vremea respectivă, Casa de avocatură „Şova” a fost plătită cu câteva sute de lei pentru a formula un răspuns către DNA, în care să explice că nu poate să dea contractele, pe motiv că sunt confidenţiale. Dosarul Şova a fost deschis prin 2009, dar vajnicii procurori DNA de la Târgu Jiu l-au ţinut pitulat ani buni. Şef la neperformantul DNA Târgu Jiu era Dănuţ Volintiru, promovat între timp şef în structura centrală. Ca o paranteză, notariatul soţiei lui a primit sute de mii de euro de la Complexul Energetic Oltenia, pe mandatul urmăritului penal Ciurel. Inspecţia judiciară zice că nu e conflict de interese.

Au trecut anii, Uncheşelu a terminat şcoala şi printr-un concurs de împrejurări a devenit procuror DNA. Odată cu el au intrat şi alţi tineri procurori din ţară în structura DNA, care au primit şi ei dosare prăfuite. Procurorii bătrâni sunt şi ei oameni cu trecut, cu păcate, cu pete la dosar. Pe Uncheşelu încearcă presa de partid să îl pună la zis dar nu prea are cu ce. Au descoperit până acum doar că este vecin de bloc cu Mircea Badea. Şi că are 27 de ani. În rest, pentru google este un necunoscut. Sau era, până să îl pună pe Ponta sub urmărire penală. Acum este un nume fără faţă pentru jurnalişti.

Dosarul Ponta – Şova nu este unul foarte complicat şi poate fi instrumentat de un procuror tânăr, dacă e bine pregătit. Dosarul nu a fost soluţionat până acum pentru că a fost pe mâna unor procurori fricoşi, blatişti, care au ales să facă altfel carieră. Uncheşelu are curaj. Are şi ceva umor, dacă l-a acuzat pe Ponta că a făcut fals prin metoda copy-paste. Şi totuşi, să stea ditamai mafia pesedistă în pixul unui procuror de 27 de ani, să tremure toţi îmbogăţiţii care şi-au cumpărat procurori şi judecători la una cu maşinile şi vilele, pare tot o glumă la prima vedere. Să vedem cine râde la urmă.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: