USL Gorj, blocat în patru localităţi. Vezi de ce!

Uniunea Social Liberală mai are de semnat protocoale în patru localităţi din judeţul Gorj. Este vorba despre Târgu Jiu, Câlnic, Fărcăşeşti şi Prigoria. Dacă la Târgu-Jiu liderii partidelor par să se înţeleagă, în celelalte trei comune sunt probleme foarte grave.

La Prigoria, primarul Răgman, preşedintele organizaţiei PSD şi şefa liberalilor din localitate, nu par să ajungă la vreo înţelegere, semnarea protocolului fiind blocată. Altă localitate, aceeaşi situaţie! Primarul liberal Dumitru Vulpe nu se înţelege de nicio culoare cu preşedintele social democrat din localitate, motiv pentru care nu s-a semnat protocolul, iar pentru liniştirea spiritelor e nevoie de intervenţie de la judeţ. La sfârşitul acestei săptămâni sau cel mai târziu începutul săptămânii viitoare, cei doi copreşedinţi ai Uniunii Social Liberale se vor deplasa în cele două localităţi pentru a rezolva problema.

Răgman nu semnează ca primarul

Întrebat dacă va semna protocolul de colaborare cu preşedinta liberală, Răgman a declarat că deocamdată nu ştie ce va face, deşi protocolul ar fi trebuit deja semnat până acum. „Nu ştiu, să văd despre ce protocol este vorba. Habar nu am. Îmi cereţi să vă spun ceva ce nu ştiu. Om fi noi primari şi se spune că semnezi ca primarul, dar chiar aşa nu trebuie să ştim şi noi ce semnăm- Nu ştiu ce vrea doamna Iliescu, dar o invit să-i dau să citească o carte despre minciună. Să ştie că cel mai mare păcat este minciuna. Nu că minte, minte de stinge pământul”, a declarat primarul din Prigoria.

Ciurel pune preşedinte la Fărcăşeşti

O altă situaţie delicată este la Fărcăşeşti, acolo unde preşedintele organizaţiei locale a PSD, Constantin Pârvulescu, este arestat pentru luare mită. De această localitate se va ocupa Laurenţiu Ciurel, care va numi un preşedinte interimar, împuternicit să pună parafa. „Într-adevăr la Fărcăşeşti este o situaţie deosebită. Chiar ieri am avut o întâlnire în interiorul partidului şi am pus în discuţie această problemă. Am hotărât ca de această localitate să se ocupe domnul Ciurel, care este şi responsabil de zonă. Domnia sa va trebui să desemneze o persoană, care va ocupa funcţia de preşedinte interimar şi care va fi împuternicit să semneze protocolul”, a declarat Ciprian Florescu, vicepreşedintele PSD de la Gorj.

NEGOCIERI

După semnarea protocoalelor apar alte probleme. Spre exemplu, primarul din Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, a declarat la Radio Infinit că s-a stabilit ca şi viceprimarul să fie tot de la PNL. La fel se va întâmpla şi la Băleşti, unde primarul vrea un vice tot de la PSD. „Deocamdată, postul de viceprimar este al PNL-ului şi aşa va fi şi din 2012. S-a ajuns la un compromis: Băleştiul îşi păstrează viceprimarul PSD iar noi pe cel liberal”, a explicat Moşoiu.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: