Utilitatea nebanuită a modelelor de scaune de conferință

Să ai un loc de muncă înseamnă, pentru mulți, pur și simplu să ai o sursă de venit lunar, din care să-ți permiți să plătești facturile și, din când în când să te bucuri de viață. Pentru alții, însă, job-ul este o a doua familie și petrec foarte mult timp așezați la birou, întocmind rapoarte sau câte și mai câte. Deoarece o mare parte a populației alege munca de birou, astăzi vom vorbi despre modelele de scaune de conferință, care au ca derivat scaunele de birou.

De fapt, în esența sa, scaunul de conferință reprezintă un obiect de mobilier care îi servește utilizatorului în spatii de genul sălilor de conferință, sălilor de așteptare sau chiar în zonele de vizitatori, motiv pentru care de aici au luat naștere cele 3 tipuri diferite de scaune pe care le vom dezvolta în ceea ce urmează. Pentru această categorie de scaune este important faptul ca acestea au fost realizate în mod special pentru a oferi utilizatorului o ședere cât mai plăcută în decursul mai multor ore.

Ce înseamnă un scaun de conferință? Este exact ca un scaun fix, fără roți, care are în comun cu scaunele de birou formele șezuturilor și ale spătarelor. Importanta acestui tip de scaun, la fel ca și forma și utilitatea sale sunt date de câteva criterii foarte importante, care sunt într-o strânsă legătură cu locul unde vor fi plasate. Desigur, acest lucru nu înseamnă că proprietarul este restricționat în amplasarea scaunului de conferință: acesta poate fi așezat și în alte locuri și poate fi folosit în orice domeniu de lucru.

Scaunele de conferință – scurt istoric

Pentru că nu dorim să intrăm în istorii complicate, dar dorim să împărtășim cu dumneavoastră un scurt istoric ce nouă ni se pare foarte interesant, dorim să vă menționăm că acest tip de scaun a fost identificat încă din Evul Mediu. O imagine, clișeică de altfel, este însăși Masa Rotundă, în jurul căreia se adunau Regele și cavalerii săi. Cum arătau acele scaune? Exact ca un scaun de conferință de astăzi! Parcă acum ne dorim mai mult să ne așezăm pe un astfel de scaun, nu? Adevărul este că, în acea epocă, scaunele acestea erau adresate mai-marilor țării. Mai apoi, însă, au devenit accesibile și oamenilor de rând, fiind amplasate în biserici, pentru enoriașii care luau parte la slujbe.

De asemenea, începând cu secolul al XVIII-lea, când instituțiile școlare au început să iasă de sub tutela Bisericii, bibliotecile au început să ia amploare și să-și extindă atât colecțiile de cărți, cât și dimensiunile încăperilor propriu-zise și s-au creat săli de lectură ce au fost dotate cu exact acest tip de scaun. Desigur, pe vremea aceea, scaunele de conferință nu arătau exact cum arată acum și nu erau nici la fel de comode, dar, din fericire, noi beneficiem de cea mai bună variantă a lor de până acum.

În prezent, scaunele de conferință nu sunt la fel de exclusiviste ca pe vremea cavalerilor medievali, iar acest lucru se observă din variația de locuri în care se utilizează. Spre exemplu, când mergem la stomatolog și trebuie să ne așteptăm rândul, ne așezăm pe un scaun de conferință. La fel și când mergem la clinică, la biserică, la școală sau la universitate, tot scaunele de conferință sunt cele pe care ne așezăm. Și vă mai spunem un secret: dacă mergeți la o cununie, la o nuntă sau la orice alt eveniment, dacă dați la o parte frumoasele așternuturi decorative de pe scaune, veți vedea că sunt, de fapt, scaune de conferință. Aceste scaune sunt foarte practice pentru că acordă un confort acceptabil pentru perioade lungi de timp, ceea ce le face ideale pentru orice tip de eveniment în care este necesară șederea și interacționarea cu alte persoane.

Pentru că poate fi folosit în atât de multe moduri și scopuri, vom face o clasificare a scaunului de conferință bazată pe locurile în care va fi folosit.

1. Scaunul pentru conferință

O sală de conferințe este o sală simplă, de mare dimensiuni, care are ca scop adunarea unui număr relativ mare de persoane. În general este dotată cu o masă mare, în mijloc, un proiector și un panou pe care să fie proiectate imaginile. Scaunele din jurul mesei sunt la fel de simple ca și restul încăperii, sunt acele scaune de conferință clasice, cu rezistență mare, cu preț mediu spre mic, accesibil pentru cei care au nevoie să le cumpere în cantități mari.

2. Scaunul de așteptare

Așa cum sugerează și numele, acest tip de scaun va fi găsit în sălile de așteptare. Diferența dintre scaunul de așteptare și cel pentru conferințe este că cel din sălile de așteptare prezintă un confort sporit față de celălalt tip, prin faptul că șezutul este mai lat. De asemenea, pe lângă dimensiunea mai mare, este accesorizat cu mai mult burete, iar spătarul, asimetric, este și el mai buretat. Doamnelor, vi s-a întâmplat vreodată să ratați programarea la salon și să decideți să așteptați să termine cu clienta curentă pentru a vă veni rândul? Atunci vă anunțăm că ați așteptat așezată pe un scaun de acest tip.

3. Scaunul de vizitatori

Atunci când discutăm despre o persoană care vizitează și o persoană care așteaptă, practic e cam același lucru: o persoană așezată pe un scaun. Deși diferența e aproape insesizabilă, scopul scaunului este, totuși altul. Scaunul pentru vizitatori are ca scop punerea în evidență a persoanei care se așază pe el. Așadar, în această categorie vorbim despre un scaun mai impunător, cu un nivel de confort mai ridicat decât al scaunului de așteptare.

Acum că am aflat categoriile de scaune de conferință, urmează o altă întrebare: Cum alegem scaunul ideal? Tot noi, împreună cu specialiștii de la Edepo, venim cu soluția!

Puteți alege scaunul ideal în funcție de scopul în care îl veți utiliza, de locația în care îl veți amplasa, sau în funcție de tipul de cadru. Pentru că am discutat deja despre primele metode de alegere a scaunului, vă vom prezenta acum cele două tipuri de cadru de care dispune acest scaun, pentru a ne asigura că veți face alegerea corectă. Cele două tipuri de cadru întâlnite la aceste scaune au scopuri diferite și oferă tipuri diferite de confort: cadrul tip sanie și cadrul clasic, pe patru picioare.

a. Cadrul de tip sanie

Un prim lucru ce diferențiază cele două tipuri de cadru este reprezentat de mânere. În cazul de față, mânerele sunt construite în continuarea cadrului, pentru a spori confortul. De asemenea, acest tip de cadru prezintă și un ușor balans, care îl ajută pe cel așezat să își găsească ușor poziția optimă. Un alt lucru interesant la acest scaun este că centrul lui de greutate este alcătuit din mai multe puncte, oferind mult mai multă rezistență la greutate în timp. De asemenea, acest tip de scaun are o oarecare asemănare cu scaunul ergonomic, datorită formelor sale.

b. Cadrul de tip clasic, pe patru picioare

Acest tip de cadru este exemplul clasic de scaun de conferință, datorită faptului că este complet imobil, cu un șezut mai lat decât spătarul și nu prezintă mânere, cu excepția unor cazuri extrem de rare. Cadrul de tip clasic este ideal pentru cei care își doresc un public alert, datorită unghiului său de 90 de grade, care, deși ajută la menținerea poziției ideale și oferă confortul necesar, menține persoana așezată într-o poziție care facilitează concentrarea.

Deși nu recomandăm modelele de scaune de conferință pentru acasă, ele sunt ideale pentru orice alt spațiu de lucru cu publicul!

Vizualizări: 1,237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: