Variantele divizării carierelor Berbeşti şi Husnicioara

Noii membri ai Adunării Generale a Acţionarilor din CE Oltenia au examinat ieri raportul pus la dispoziţie de companie în ceea ce priveşte procesul de divizare a celor două cariere din Vâlcea şi Mehedinţi. La acest moment sunt discutate două variante prin care acest proiect ar putea fi aprobat.

Adunarea Generală a Acţionarilor a avut pe masă raportul privind avantajele şi dezavantajele companiei rezultate în urma divizării carierilor Berbeşti şi Husnicioara. Primul vot asupra acestui proiect s-a dat acum o lună. Atunci, o altă AGA, cu o altă componenţă, a respins proiectul. De fapt, divizarea a fost acceptată de reprezentanţii Departamentului de Energie, dar respins de Fondul Proprietatea. Raportul prezentat ieri are rolul de a convinge Fondul Proprietatea să voteze divizarea. Fără 90% din voturi externalizarea celor două cariere nu se poate face.

Decisiv este votul Fondului Proprietatea. Din acest motiv, o echipă a CE Oltenia a creionat două variante pentru divizare. Una în care Fondul Proprietatea este exclus, în sensul că nu va primi acţiuni la noile companii, dar va avea un procent mai mare la CEO. Este varianta agreată de Fond. A doua variantă ar fi ca FP să îşi păstreze procentul de acţiuni la noile companii, dar nu este pe placul Fondului.

Externalizarea Carierelor Husnicioara şi Berbeşti este un proiect pe care administraţia CEO vrea să-l înfăptuiască, indiferent cum. La aceste cariere sunt 2500 de oameni, iar externalizarea ar însemna cu 2500 de salarii mai puţin. Situaţia a fost prezentată de directorul CEO, Laurenţiu Ciurel, în următorul mod: dacă nu externalizăm carierele trebuie să dăm mai mulţi oameni afară!

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: