Vezi aici câştigătorii şi perdanţii alegerilor locale din Gorj

Mai mulţi primari gorjeni şi-au luat adio de la funcţie, pierzând alegerile din 10 iunie. Printre perdanţi, primarul din Baia de Fier, Constantin Mihuţescu, cel cu care Ponta s-a afişat în ziua alegerilor, în semn de susţinere. Mihuţescu a pierdut la 200 de voturi în faţa independentului Turbăceanu şi a părăsit primăria în huiduielile a sute de localnici, care au strigat „Jos dictatura lui Mihuţescu!”. La partide, câştigătoarele acestor alegeri au fost PNL, PP-DD şi chiar UNPR, ultimele două formaţiuni fiind la primul test electoral.

PP-DD a avut un scor bun la Târgu Jiu, unde Gheorghe Pecingină a reuşit să-l depăşească pe democrat liberalul Eduard Berca în aproape toate secţiile de votare. Florin Cârciumaru şi USL au câştigat alegerile în Târgu Jiu, dar nu la scorul de 80% la care se aşteptau.

PP-DD a obţinut şi funcţia de primar la Tismana, prin Marian Slivilescu. PP-DD a mai castigat si primaria Ţicleni.

Bucurie la PNL

Liberalii erau ieri fericiţi, după ce au reuşit să obţină mai mulţi primari decât în 2008. La ora redactării erau confirmaţi drept câştigători: Constantin Bobaru – Bumbeşti Jiu; Dumitru Leuştean – Novaci; Dorin Filip – Rovinari; Mihai Mazilu – Târgu Cărbuneşti; Dumitru Gâlceavă – Turceni; Ilie Petroi – Aninoasa; Adrian Mangu – Bărbăteşti; Gheorghe Păsărin – Bâlteni; Dumitru Tăloi – Ciuperceni; Dumitru Vulpe – Cîlnic; Vasile Moşoiu – Drăguţeşti; Ion Ciobea – Muşeteşti; Florin Pavel – Peştişani; Ştefan Făsuescu – Polovragi, Adi Câmpeanu – Runcu.

Ghinion la PD-L

Democrat-liberalii au pierdut la limită câteva primării. Astfel, Sorin Ştefănescu a pierdut la 10 voturi în faţa lui Mangu de la PNL, Vasile Vlăduleanu a pierdut greu în faţa liberalului Păsărin, Iulian Berlescu a ratat la 19 voturi şansa de a-i lua locul Mariei Dumitraşcu de la PSD. PD-L a mai pierdut primăriile Tismana, Ţicleni şi Bălăneşti, reuşind să câştige altele.

Până la redactarea acestui text, erau câştigate de PD-L primăriile Turburea – Ion Bârcă, Fărcăşeşti – Dănuţ Bălu (la mare luptă cu candidatul USL), Licurici – Liviu Drăgulescu (la 40 de voturi de USL), Marian Ardeiu – Samarineşti, Liviu Cotojman – Roşia de Amaradia, iar printre primarii noi ar fi Mihai Troacă – Padeş, Unele surse mai dădeau câştigătoarea pentru PD-L primăriile din Bolboşi şi Dăneşti.

Cu sprijinul PD-L a mai fost ales independentul Turbăceanu la Baia de Fier. Un alt primar independent a fost ales la Săuleşti, în persoana lui Constantin Drăghici.

Şi UNPR a reuşit să obţină două mandate, pe Vasile Popescu la Arcani şi Pungan la Bălăneşti.

Bucurie moderată la PSD

PSD şi-a conservat o mare parte dintre primarii actuali, dar mulţi cu procente în scădere faţă de anii trecuţi. Florin Cârciumaru a scăzut faţă de cele 83 de procente de acum patru ani, chiar dacă de această dată a fost susţinut de trei partide. Şi Hanu a câştigat Primăria Motru, dar PP-DD a obţinut un scor mai mult decât onorabil prin Ilie Petrescu. Aristică Paicu la Băleşti a câştigat greu un nou mandat, având doar 40 de voturi în faţa lui Mădălin Ungureanu de la PRM. Greu a câştigat şi primăriţa din Berleşti, cu doar 19 voturi în faţa candidatului PDL. Cei mai mulţi dintre primarii cu multe mandate la activ au fost reconfirmaţi în funcţii, dar, fără aportul celor veniţi în ultimele săptămâni de la alte partide, PSD ar fi înregistrat mai degrabă un eşec.

PROBLEME

La Bărbăteşti, voturile au fost numărate de trei ori, ca urmare a contestaţiilor depuse de Sorin Ştefănescu. Cu toate acestea, Ştefănescu a pierdut la nouă voturi, faţă de 10 câte au fost la prima numărătoare.

Vizualizări: 280

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: