Vezi cum se face admiterea la liceu

Elevii care acum au terminat clasa a VIII-a se vor înscrie la liceu în perioada 8-12 iulie 2016, iar repartizarea computerizată va fi pe 19 iulie 2016. La admiterea liceu va conta, ca și în anii trecuți, în proporție de 75% media de la Evaluarea Națională și 25% media generală de absolvire a claselor V-VIII.

Absolvenții de clasa a VIII-a vor completa săptămâna viitoare fișele cu opțiuni în unitatea de învățământ în care au studiat. La sfârșitul lunii iulie vor ști exact liceul în care au fost admiși. ”Completarea opțiunilor în fișa de înscriere se face de către elevi și de către părinții acestora, asistați de diriginți. În data de 19 iulie are loc repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat, iar în 21-29 iulie are loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.
Admiterea absolvenților de clasa a VIII-a la liceu se va desfășura după aceleași reguli ca în ultimii ani, respectând Metodologia din 2010. Nu se va modifica nici calculul mediei de admitere la liceu, care este următorul: 75% media de la Evaluarea Națională 2016 și 25% media generală de absolvire a claselor V-VIII.

Vizualizări: 324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: