Vicele din Peştişani cheamă la judecată Instituţia Prefectului

Viceprimarul comunei Peştişani, Ilie Fuiorea, a contestat în instanţă, alături de ceilalţi doi consilieri PSD, ordinul de încetare a mandatelor emis de Instituţia Prefectului Gorj. Potrivit viceprimarului Fuiorea, atât excluderea din PSD, cât şi emiterea acestui ordin s-a făcut contrar legii şi instanţa va decide acest lucru. ”Am făcut ceea ce am considerat că este corect. Pe mine m-au exclus total în afara legii şi instanţa va decide cine are dreptate. Cred că vom avea o soluţie în cel mult două luni. Între timp, eu şi consilierii excluşi suntem suspendaţi din funcţii”, a spus Ilie Fuiorea, fostul viceprimar de la Peştişani.

Reprezentanţii Prefecturii sunt deja familiarizaţi cu acest gen de acţiuni. Pe rolul instanţelor se judecă astfel de speţe şi cu aleşii din Turceni, Rovinari, Padeş şi Bâlteni. ”În multe din ele nu s-a dat nici măcar termen. Instanţa va decide dacă am procedat corect sau nu. Era un drept al lor să acţioneze în instanţă dacă s-au considerat nedreptăţiţi”, au spus reprezentanţii Instituţiei Prefectului.

Cât priveşte organizaţia judeţeană a PSD, aceasta îşi păstrează punctul de vedere şi consideră că excluderea celor doi consilieri, Ion Poenaru şi Vasile Turtoi, şi a viceprimarului s-a făcut cu respectarea legii. ”E dreptul lor de a contesta, dar noi nu suntem şi nu vom fi de acord cu poziţia lor de a lăsa oamenii din colonie să aştepte în sala de şedinţe, ştim foarte bine care e situaţia acolo. Consilierii au plecat acasă, iar oamenii au rămas singuri. Tonul a fost dat de cei trei consilieri. Au blocat rectificare în care se prevedeau drepturile profesorilor. Nu se lucrează aşa în Consiliul Local şi nu ne interesează oamenii care sunt în PSD şi au asemenea atitudini”, a spus Ion Călinoiu, preşedintele executiv PSD Gorj.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: