Viceprimarul şi doi consilieri, excluşi din PSD Peştişani!

Ilie Fuiorea, viceprimarul comunei Peştişani, şi consilierii locali Ion Poenaru şi Vasile Turtoi au fost excluşi din organizaţia locală PSD. Culmea ironiei este că Ion Poenaru figurează ca fiind preşedintele filialei locale, însă excluderile au fost operate de Cosmin Pigui, cel care a preluat atribuţiile de preşedinte. Gheorghe Milosteanu, secretarul general al PSD Gorj, spune că excluderile vor fi avizate şi de Organizaţia Judeţeană. Viceprimarul şi consilierii excluşi sunt decişi să meargă la Liviu Dragnea pentru a sesiza abuzurile lui Pigui.

Motivul excluderii celor trei consilieri PSD de la Peştişani nu este unul clar. Pe de o parte li se reproşează că n-au făcut politica partidului, iar pe de altă parte că nu au rezolvat problemele oamenilor din colonia ACH. Consilierii cred că scopul excluderilor este acela de a împiedica o candidatură la primărie din partea vicelui Ilie Fuiorea. Asta în condiţiile în care şi Cosmin Pigui îşi doreşte să fie candidatul PSD la Primăria Peştişani.

Ilie Fuiorea este susţinut de actualul preşedinte al filialei locale, consilierul Ion Poenaru - preşedinte al Obştii Peştişani, şi de către consilierul Vasile Turtoi, angajat al Obştii. Excluderea lor a fost confirmată, în cadrul unei conferinţe de presă, de către Gheorghe Milosteanu, secretarul general al PSD Gorj. „Da, s-a propus excluderea celor consilieri de la Peştişani. Biroul local i-a exclus, conform statutului urmează să confirmăm această hotărâre a biroului local în Comitetul Executiv şi cu siguranţă vom fi de acord cu excluderea acestora. Se va supune la vot, dar cred că nu vor fi probleme în acest sens”, a declarat Milosteanu.

Consilierii excluşi vor să fie ascultaţi de Cârciumaru şi Călinoiu

Viceprimarul şi cei doi consilieri excluşi din PSD Peştişani cer liderilor PSD să intervină în clarificarea lucrurilor. „Nu am primit nici o hârtie în acest sens. Nu ştiu ce ni se reproşează, cine ne-a dat afară, Consiliul Politic Local nu s-a întrunit. Preşedintele PSD Peştişani este Ion Poenaru, la noi nu s-au făcut alegeri de doi ani. Există un conflict din cauza domnului Pigui, situaţia este foarte tensionată, noi am solicitat domnului preşedinte Cârciumaru, precum şi domnului Călinoiu să medieze această problemă. Domnul Pigui n-a fost ales niciodată preşedinte la PSD Peştişani, nu ştiu cum şi-a preluat aceste atribuţii, nu au fost alegeri, nu s-a mai făcut nici o adunare la PSD, nu a spus nimeni nimic, doar că şi-a pus în gând să scape de noi, aşa consideră dumnealui că se face politică. Îi era teamă că voi candida. Mi se pare normal să fie făcut un sondaj de

opinie, iar cel cu rezultatele cele mai bune să intre în cursă. După un mandat de trei ani este normal să vreau să candidez”, a declarat Ilie Fuiorea.

Consilierii excluşi de la Peştişani spun că vor merge la Liviu Dragnea în condiţiile în care nu vor fi ascultaţi de liderii PSD Gorj. „Am fost cinci consilieri PSD la Peştişani, dar domnul Pigui a mai dat unul afară, iar acum vrea să ne dea şi pe noi. Nu cred că aşa se câştigă plusvaloare. A adunat 7 oameni din colonie, i-a pus preşedinţi, vicepreşedinţi, i-a chemat la dumnealui acasă şi a întocmit un fel de proces verbal, o fiţuică total nelegală, fără nici o valoare în instanţă. La aşa zisa şedinţă nu a participat nici unul din cei patru consilieri PSD. Nu cred că domnul preşedinte Cârciumaru îşi va pune ştampila pe aşa ceva, cred că dumnealui va analiza problema. Cât de curând vom merge şi noi la Florin Cârciumaru şi vom ajunge chiar mai departe la Bucureşti, la domnul Dragnea dacă dumnealor spun că actualul preşedintele al PSD Peştişani, eu viceprimar de trei ani şi alţi consilieri locali sunt nefolositori”, precizat Fuiorea.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: