Victorie cu emoţii pentru Energia

Handbaliştii de la Energia Pandurii s-au impus în meciul din etapa a treia destul de greu şi după un joc tensionat până în ultimele sale secunde în faţa celor de la Ştiinţa Bacău. Antrenaţi de un mare antrenor al României, Otto Hell, băcăuani au prestat un joc destul de bun şi au fost la un pas de surpriză la Târgu Jiu. Totuşi echipa lui Vasile Stângă a avut forţa de a rezista până la final în condiţiile în care mai mulţi jucători au evoluat cu probleme medicale. Finalul partidei a fost urmărit în picioare de spectatori fiind înscrise cinci goluri doar în două minute.

Energia s-a impus în faţa ştiinţei Dedeman din Bacău cu scorul de 30-29 după ce la pauză scorul fusese la fel de strâns, 14-13. Prima repriză a fost una echilibrată ambele echipe fiind pe rând la conducere, gazdele în primele minute iar pe final de repriză timp de mai bine de zece minute, oaspeţii fiind în avantaj.

În partea a doua a partidei situaţia a fost şi mai dramatică, tensiunea fiind destul de mare pe final. Băcăuanii au condus pe tabelă cea mai mare parte a timpului de joc, Energia reuşind egalarea prin minutul 55 după care scorul a fost mereu strâns. În minutul 56 scorul era 27-27 dar până în minutul 59 nici una din echipe nu a mai punctat, pe final de meci în ultimele două minute fiind reuşite cinci goluri. Energia a trăit periculos finalul de meci când a înscris şi de fiecare dată a fost egalată de oaspeţi, ultimul gol fiind reuşit în ultima secundă de joc.

Finalul de joc i-a dat mari emoţii lui Vasile Stângă care a apreciat prestaţia elevilor săi din ultimele minute şi faptul că au ştiut să elimine adversarii: „Mă bucur că am ştiut să gestionăm finalul de meci, am fost mai dibaci. Dar cred că o importanţă extraordinară au avut-o la acest meci eliminările. Eliminările în handbal sunt decisive pentru victoria unei echipe şi noi avem norocul acesta să avem nişte jucători gen Humberto, Kukrka care ştiu să scoată eliminări la adversar. A fost o victorie muncită, la fel ca anul trecut când ne-au condus cu şase goluri, sper să nu se mai întâmple la fel că altfel ne îmbolnăvim. A fost o tensiune fantastică pe final de meci.”

Stângă: „Am jucat în şase oameni până la final“

Problemele de lot i-au dat bătăi de cap antrenorului la acest meci, Stângă folosind doi jucători nerefăcuţi complet: „Din păcate aceştia suntem, e greu până la cupele europene. Am jucat în şase oameni până la final, bine că băieţii au rezistat fizic. Avem lipsă interul dreapta, am jucat improvizat şi poate a fost surpriza meciului cu Vukas. Îl ştiam mişcăreţ, tupeist şi s-a adeverit. S-a antrenat foarte bine bine săptămâna asta şi de asta a jucat titular.” Nivelul arbitrajului  a fost criticat de antrenorul celor de la Energia fiind catalogat  sub nivelul Ligii: „Am văzut nişte arbitrii tineri la Steaua care i-au dat roşu lui Savenco şi Şania a sărit la arbitru să-l bată şi arbitrul se ascundea. Păi se întâmplă aşa ceva în Europa, ţi-a dat roşu imediat! Nu ştiu să fluiere paşii. Ăştia sunt nu avem ce face, să aducem arbitrii din străinătate? Eu i-am acuzat că sunt cei mai corupţi arbitrii din România şi mi i-a dat din nou la meciul acesta. Am vorbit cu Dăncescu, cât sunt antrenor la Târgu Jiu să nu mă fluiere cei doi şi mi i-a dat. Mai pot să mai zic eu ceva? Cum a fost domnul Condescu suspendat pe la fotbal aşa suntem şi noi la handbal”. Cu emoţii sau fără, Energia e în grafic şi a luat cele două puncte având două victorii din trei jocuri şi sperând la o revenire de formă pe viitor după ce accidentaţii îşi vor mai reveni.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: