Videanu desfiinţează Compania Energetică Naţională a liberalilor

Ministerul Economiei va elabora un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru anularea actului normativ prin care fostul Guvern a decis, anul trecut, înfiinţarea companiei energetice naţionale. Secretarul de stat din Ministerul Economiei, Tudor Şerban, a menţionat că actualul Guvern nu doreşte ca o eventuală companie energetică naţională să cuprindă Electrica, Hidroelectrica şi complexele energetice Rovinari şi Turceni.

"Săptămâna aceasta sau cealaltă vom introduce în Guvern o ordonanţă de urgenţă pentru anularea celei de înfiinţare a acestei companii. Fiecare din societăţile care o compuneau vor rămâne la Ministerul Economiei, dar independente", a declarat Şerban. Potrivit unor surse din Ministerul Economiei, niciunul dintre cele două partide aflate la guvernare, PSD şi PDL, nu susţine formarea companiei energetice, care urma să includă activităţile de producţie, distribuţie şi furnizare a electricităţii.

Fostul guvern a decis, la începutul lunii octombrie 2008, prin ordonanţă de urgenţă, să înfiinţeze compania energetică, dar actul normativ nu şi-a produs efectele. În acest proiect, Electrica urma să preia pachetele majoritare de acţiuni la celelalte societăţi din structura companiei energetice, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Vizualizări: 70

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: