Vîlceanu despre situaţia CEO: Acum vedem cât de gorjean e Ponta!

Preşedintele PD-L Gorj, Dan Vîlceanu, crede că ceea ce se întâmplă în aceste zile la Complexul Energetic Oltenia este o regie, iar scopul este acela de a privatiza compania. Vîlceanu mai spune că Victor Ponta va putea demonstra acum cât de mult îi plasă de gorjeni.

Reporter: Cum vedeţi situaţia CE Oltenia şi cine ar putea face ceva?

Dan Vîlceanu: Avem un prim-ministru considerat de toţi mai-marii PSD gorjean, deputat de Târgu Jiu, acum observăm cu toţii, inclusiv cei care l-au votat, cât de gorjean e Victor Ponta, având în vedere că situaţia celei mai mari companii energetice din ţară şi principala companie care ţine economia din judeţul Gorj este critică, iar domnul prim-ministru vorbeşte de accidente rutiere şi confiscarea autoturismelor. Avem un manager la CEO care se declară deja depăşit de situaţie, în sensul că recunoaşte public că nimeni de la Bucureşti nu-l bagă în seamă, nici ANRE, nici Transelectrica. Transelectrica e o companie cu capital majoritar de stat, iar ANRE e în subordinea Parlamentului, preşedintele ANRE e pus politic, e vicepreşedinte PNL la Târgu Mureş.

Rep.: A reapărut şi acest raport al unui control...

D.V.: În vremea când eram la guvernare, şi văd că şi acum, toţi pesediştii trâmbiţau despre jaful care se întâmplă la companiile de stat, lucruri care nu s-au probat niciodată, însă situaţia era sub control şi oamenii nu erau ameninţaţi cu pierderea locurilor de muncă aşa cum se întâmplă azi, iar acum ni se serveşte sintagma valuri de concedieri. Oamenii au votat USL, dar au fost păcăliţi şi minţiţi.

Rep.: De ce nu ies public specialiştii PDL?

D.V.: Avem specialişti, dar nu pot să le cer să iasă public în acest moment. Le-aş face rău pentru că i-ar da afară. Acest sistem e mai politizat ca niciodată.

Rep.: Dacă era un manager ales corect şi nu politic, situaţia ar fi fost alta?

D.V.: Nu. Şi înainte managerii au fost puşi politic şi lucrurile au mers bine. Cred că profesioniştii pot să ducă o astfel de companie. Domnul Ciurel a ridicat mâinile, s-a predat. Dar avem un minister al energiei, dacă lucrurile continuă Niţă nu ar trebui să plece acasă? În 2009 a fost aceeaşi situaţie, a fost o scădere a consumului, iar Guvernul a găsit o soluţie. Exportul. Ei de ce nu exportă?

Rep.: În aceste condiţii, cum vedeţi listarea pe bursă?

D.V.: E clar că e o regie. CEO trebuie să intre pe pierderi, e gaura neagră şi trebuie să o vindem majoritar. Asta se urmăreşte.

Rep.: Sindicaliştii pichetează ANRE...

D.V.: Ar trebui să picheteze Guvernul, nu ANRE. Sindicatele se feresc să intre în conflict cu CEO şi Guvernul.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: