Vin pe urmele Barcelonei

Pandurii se antrenează pe Bloomfield la doar câteva zile după ce Barcelona şi Messi s-au pregătit acolo! Catalanii au fost într-un tur al păcii în Palestina şi Israel.

Pandurii încearcă o victorie în fieful celor de la Hapoel, echipă care în ciuda sprijinului fanatic al suporterilor, nu e o forţă pe teren propriu. Nu mai puţin de 8 echipe au câştigat în cupele europene pe „Bloomfield” în ultimii ani, inclusiv Rapid Bucureşti!

După „extratereştrii”, vin pandurii !

Pandurii vor juca la Tel Aviv la doar câteva zile distanţă după ce Barcelona s-a antrenat pe stadionul „Bloomfield”. Catalanii au mers într-un tur al păcii prin Palestina şi Israel. N-au ratat ocazia de a se ruga la Zidul Plângerii din Ierusalim iar apoi au susţinut şi un antrenament cu public la Tel Aviv. În prealabil făcuseră o altă demonstraţie de fotbal şi în Palestina, la Dura. În Israel securitatea a fost totală, poliţişti, trupele speciale şi agenţi secreţi protejându-i pe catalani la fel cum a fost păzit Barack Obama în primăvara acestui an.

1962 – este anul în care a fost construit „Bloomfield”, cel mai mare stadion din Tel Aviv (14.413 locuri) şi casă atât pentru Hapoel cât şi pentru rivala Maccabi şi pentru încă o echipă de primă ligă, Bnei Yehuda

Hapoel nu sperie acasă

Hapoel a venit cu o echipă nouă la Cluj, 8 transferaţi printre titulari, dar a arătat că ştie fotbal. Echipa din Tel Aviv e o obişnuită a cupelor europene, acolo fiind prezentă aproape în fiecare an din 1995 încoace. Ultima oară când Hapoel nu a mers în Europa a fost în sezonul 2005-2006. „Dracii roşii” nu sunt o forţă pe teren propriu în cupele europene. Sezonul trecut au pierdut în grupele Europa League pe „Bloomfield” cu 1-2 în faţa cehilor de la Viktoria Plzen şi cu 0-3 cu Atletico Madrid. Înainte de asta şi alte echipe s-au impus la Tel Aviv, Tottenham, Aalborg, Saint Etienne, Lyon, PSV şi...Rapid! Giuleştenii au jucat acolo în urmă cu două sezoane tot în grupele EL şi au câştigat cu 1-0 după un meci în care au avut mare noroc iar Dani Coman a făcut minuni în poartă. Interesant este însă faptul că toate aceste eşecuri au venit în faza grupelor. Hapoel e o echipă care pierde extrem de greu pe propriul teren în fazele preliminarii. Ultimul eşec de acest gen a fost tocmai în sezonul 2006-2007 al Cupei UEFA, un 1-2 contra slovenilor de la Domzale în turul 1 preliminar. Hapoel s-a calificat însă după 3-0 în Slovenia. Ultimul duel al israelienilor în Europa e cel mai elocvent. Hapoel s-a impus cu 4-1 în Bulgaria la Beroe Stara Zagora, dar apoi nu a reuşit decât un 2-2 pe teren propriu după un meci în care cei de la Zagora au dominat.

4 – eşecuri pe teren propriu are Hapoel în ultimele 10 meciuri europene: 0-1 cu PSV Eindhoven, 0-1 cu Rapid, 0-3 cu Atletico Madrid şi 1-2 cu Viktoria Plzen. Ultima victorie mare a fost în 2010, 3-0 cu Benfica în grupele Champions League

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: