Vineri încep Zilele Turismului Gorjean

Spectacole de muzică populară, muzică folk, muzică de cameră, itinerarii culturale, expoziţii de artă, scenete de teatru, precum şi alte manifestări vor fi organizate în cadrul Zilelor Turismului Gorjean care vor debuta în acest week-end.

Ediţia a treia a Zilelor Turismului Gorjean se va desfăşura în perioada 6-15 septembrie, în Târgu Jiu şi în mai multe localităţi ale judeţului. Manifestările vor debuta vineri cu dezvelirea unor noi stele din Galeria Nemuritorilor Gorjului: Tudor Vladimirescu şi Ecaterina Teodoroiu.

Dezvelirea unei plăci comemorative închinate Ecaterinei Teodoroiu va avea loc şi la Ţicleni, unde în week-end se vor sărbători Zilele Oraşului. Tot sâmbătă, vor avea loc spectacole folclorice la Novaci, oraş care la rândul lui va îmbrăca haine de sărbătoare. Duminică, la Rânca, se va putea vizita Muzeul Civilizaţiei Montane şi va avea loc festivalul turistic-cultural „Transalpina” la care vor participa delegaţii ale judeţelor Gorj, Alba, Hunedoara, Vâlcea şi Sibiu. De asemenea, în data de 8 septembrie, la Runcu, se va organiza Festivalul interjudeţean de folclor „Maria Apostol”.

Acţiunile dedicate promovării turismului gorjean vor continua şi săptămâna viitoare. Luni, 9 septembrie, în Gara Târgu Jiu va poposi trenul regal, iar seara se va încheia cu un spectacol de gală susţinut în Piaţa Prefecturii de către Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” cu prilejul sărbătoririi a 65 de ani de la înfiinţare. Tot un spectacol de muzică populară va avea loc în Piaţa Prefecturii şi în seara de 10 septembrie, însă de această dată va fi susţinut de artiştii de la Şcoala Populară de Artă.

CARAVANĂ

Miercuri, 11 septembrie, se va inaugura expoziţia de artă contemporană „GorjFest” şi se va organiza caravana ciclistă „Drumul lui Brâncuşi” pe traseul Casa Muzeu Hobiţa - Poarta Sărutului.

ÎNCHEIERE

Zilele dedicate turismului gorjean se vor încheia duminică, 15 septembrie, cu Festivalul interjudeţean de folclor pastoral „Coborâtul oilor la munte”. Închiderea evenimentului va fi marcată printr-un foc de artificii.       

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: