Vineri, zi de proteste în faţa Prefecturii

Ultima zi de lucru a săptămânii îi va găsi în stradă pe o parte dintre sindicaliştii gorjeni, reprezentanţii marilor confederaţii de la nivel naţional hotărând că şi în judeţ este nevoie de acţiuni de protest prin care puterea actuală să fie atenţionată cu privire la nemulţumirile faţă de modificările aduse la Codul Muncii.

Vineri spre prânz ar urma să se desfăşoare primul miting dintr-o serie mai amplă a acţiunilor pe care sindicatele şi le-au propus la acest început de primăvară. Circa 200 de membri de sindicat de la diferite confederaţii ar trebui să vină şi să huiduiască puterea actuală în faţa sediului Prefecturii Gorj.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Muncii, Constantin Creţan, declară că, de data aceasta, la acţiuni vor participa şi reprezentanţi ai Cartel Alfa, adică mineri care până acum nu s-au implicat în protestele celorlalţi colegi ai lor. „Eu aşa am discutat cu dumnealor şi am fost asigurat că vin şi vinerea asta, dar mai ales vinerea următoare, când ar trebui să fie organizat şi un miting ce are ca punct de pornire zona de sud a oraşului. Se pleacă de pe strada Termocentralei şi se vine în centrul, cel puţin aşa au fost discuţiile până acum. Vinerea aceasta ne vom limita însă la o acţiune mai blândă, ca să spun aşa. Noi, FNM, vom veni doar cu vreo 10 reprezentanţi. Îi lăsăm pe alţi colegi să aducă ceva mai mulţi nemulţumiţi, oricum, în total vom fi vreo 200, ceea ce, pentru început, consider că este suficient”, apreciază Creţan, acesta participând şi la sfârşitul anului trecut la protestele anemice din faţa sediul PDL Gorj.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: