Viorel Temelescu: „Toate cele trei achiziţii efectuate pentru retur sunt bune”

Pandurii au încheiat pregătirea centralizată pentru returul care va debuta la finalul săptămânii viitoare. Concluziile conducerii care a asistat la toate meciurile şi antrenamentele echipei în acest stagiu sunt pozitive iar evoluţiile majorităţii fotbaliştilor s-au dovedit peste aşteptări, mai ales în cazul noilor achiziţii şi a tinerilor. Remarcaţi în acest stagiu sunt jucătorii transferaţi recent, în special Kamara şi bosniacul Vranjes, dar şi Popete, Tremonti, Păcurar sau Nalaţi,

Prima echipă a susţinut cinci meciuri de verificare puternice, cu echipe de prima ligă, în primul amical susţinut la o zi după ce echipa a ajuns în Antalya fiind testaţi doar tinerii de la ambele echipe, în ideea de a vedea dacă aceştia pot face faţă la echipa mare.

Kamara are simţul porţii

Vicepreşedintele USMO Viorel Temelescu, care a fost şeful delegaţiei celor două echipe ce s-au pregătit în Antalya, apreciază în primul rând achiziţiile efectuate, mai ales transferul lui Kamara care s-a integrat bine în echipă şi face un cuplu de atac bun cu Stromajer: ”Ciobi a folosit mai multe formule de echipă, aşa cum se face în orice cantonamente. Toate cele trei achiziţii efectuate pentru retur sunt bune şi sunt soluţii de titularizare şi Kamara, şi Orac şi Vranjes. Kamara a demonstrat în cuplu cu Stromajer că a revitalizat atacul. Kamara e un jucător care va scoate multe lovituri libere din preajma careului, le are cu mingea şi are şi simţul porţii”. Un plus s-a constatat şi în prestaţiile lui Arrieta care, deşi a jucat la echipa a a doua mai mult decât la prima în aceste amicale, a marcat de două ori: „Arrieta, un plus de formă, s-a pregătit cu prima echipă şi a jucat mai mult la echipa a doua. I-a fost mai greu acolo, dar s-a descurcat bine şi a dat două goluri. Este o soluţie şi el pentru echipa mare”.

Vranjes, o soluţie bună pentru retur

Oficialul a remarcat prestaţiile bune ale unora dintre jucătorii din lot dar mai ales pe cea a bosniacului Vranjes, jucător care are curaj în faţa porţii şi şutează foarte bine: ”S-a văzut o creştere la Popete, Thiago, Păcurar, Nalaţi şi în general la toţi. Fiind bătaia mare la titularizare la mijloc cu trei pe post fiecare a încercat să dea mai mult. Vranjes este o soluţie pentru retur şi o să ne ajute foarte mult. Se pliază foarte bine cu Păcurar la mijlocul terenului.” Bosniacul a evoluat în majoritatea meciurilor, chiar şi la ultima partidă din cauza accidentării a doi jucători de la mijlocul terenului. Concluziile după încheierea acestui stagiu sunt că echipa a efectuat o pregătire bună, au fost condiţii destul de bune de pregătire, mai puţin vremea care a făcut uneori probleme din cauza ploilor torenţiale şi furtunii dar în general majoritatea antrenamentelor şi meciurilor s-au făcut pe vreme bună. „Acest stagiu nu au fost părţi negative din punct de vedere al pregătirii, toată lumea s-a pregătit bine. Cel mai important  aspect al meciurilor amicale este că ne-am creat ocazii”, a concluzionat Viorel Temelescu la încheierea pregătirii din Turcia.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: