Viorica Urdea, secretara care a schimbat cinci primari în Târgu-Jiu

Viorica Urdea ocupă funcţia de secretară a primarului de peste 20 ani. Cu un aspect fizic de invidiat şi cu o răbdare de fier, la vârsta de 58 ani, ea întâmpină zilnic zeci de cetăţeni ce vin în audienţă la edilul şef. Deşi, după Revoluţia din 1989 şi până în prezent, a lucrat cu cinci primari, Viorica Urdea spune că cel mai greu i-a fost să se acomodeze cu actualul primar. Din cauza exigenţei şi a pretenţiilor prea mari ale lui Cârciumaru, secretara a vărsat foarte multe lacrimi şi a intenţionat de câteva ori să-şi părăsească locul de muncă.

Viorica Urdea este secretara care a rezistat alături de cei cinci primari pe care i-a avut municipiul Târgu Jiu, în perioada de după Revoluţia din 1989: Nicolae Preoteasa, Gheorghe Caralicea, Victor Murea, Petre Nanu şi Florin Cârciumaru. După  20 de ani de experienţă, Viorica spune că cel mai greu de lucrat i-a fost cu actualul primar. În perioada de acomodare a vărsat foarte multe lacrimi şi a intenţionat de vreo câteva ori să-şi părăsească locul de muncă deoarece credea că nu va putea face faţă pretenţiilor lui Cârciumaru. “Domnul Florin Cârciumaru avea pretenţii mult mai mare faţă de ceilalţi primari dinaintea sa. Încă din prima zi s-a impus cu ordinea şi disciplina. Avea un stil de muncă de dimineaţa până seara, iar în centrul atenţiei trebuia să fie întotdeauna cetăţeanul. La început am plâns mult, însă apoi mi-am dat seama că nu vroia să dea pe nimeni afară ci doar să schimbe mentalitatea angajaţilor”, a declarat Viorica Urdea. Aceasta îşi aminteşte că multe discuţii au pornit de la curăţenie. “La început domnul primar era nemulţumit de modul în care erau curăţite uşile de la biroul său. Deşi puneam femeile de serviciu să le şteargă în permanenţă, tot mai rămâneau urme. Îmi amintesc că într-o dimineaţă l-am găsit la ora 7 spălându-şi uşile cu apă caldă şi dero. Într-adevăr li se schimbase aspectul, vroia să ne demonstreze că se poate”, a mai precizat Viorica Urdea.

Ţine foarte mult la aspectul fizic

La vârsta de 58 ani, Viorica Urdea ţine foarte mult la aspectul fizic. Deşi nu are prea mult timp, ea îşi întreţine silueta prin gimnastică şi multă mişcare. “Chiar dacă nu am timp să merg la sală, în fiecare dimineaţă fac gimnastică câte 10 minute, iar din când în când ţin câte o dietă. Zilnic, vin şi merg pe jos de la serviciu. Mă cântăresc periodic pentru a nu depăşi o anumită greutate. Admir foarte mult femeile frumoase şi elegante”, a declarat secretara primarului. Puţinul timp liber pe care îl are la dispoziţie îl petrece împreună cu familia, copii şi nepoţii, pe care îi consideră ca fiind cea mai mare satisfacţie a ei. “Îmi place să călătoresc şi să văd lumea. Iubesc marea, însă o văd doar o dată la 10 ani. Majoritatea timpului liber mi-o petrec cu copiii şi nepoţii, cea mai mare satisfacţie a mea”, a mai precizat Viorica Urdea. După peste 20 de ani de experienţă, Viorica le sfătuieşte pe tinerele care îşi doresc să ocupe funcţia de secretară: “Să fie foarte ordonate, să aibă multă răbdare şi să dea dovadă de înţelegere faţă de cei care vin în audienţe. Sociabilitatea este o condiţie fundamentală în această meserie. Trebuie să ştii să comunici cu omul”.

Vizualizări: 234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: