Vlaicu: „Nikolic trebuie să facă echipa să joace!”

Analiza făcută luni seara la secţia de baschet a clubului Energia Rovinari nu a adus nici o schimbare. Mai mult în urma discuţiilor conducerea nu a putut stabilii cine este vinovat de jocul slab al echipei din ultimele jocuri. Antrenorul Slobodan Nikolic a motivat jocul slab prin faptul că unii jucători sunt individualişti şi de aceea nu dau randamentul aşteptat pe teren la toate jocurile. Conducerea i-a cerut tehnicianului să identifice problemele şi să facă echipa să joace baschet şi la meciurile cu formaţii mai puternice.

Eşecurile pe bandă rulantă din finalul turului, cinci din şase meciuri, au atras nemulţumirea conducerii secţiei de baschet a clubului Energia. Preşedintele Marius Vlaicu consideră că Energia a fost practic umilită la ultimul joc din tur de un adversar mai slab, iar pe parcursul turului echipa a fost lipsită de concentrare în jocurile cu echipe mai puternice. Argumentele antrenorului au fost că unii jucători sunt individualişti şi joacă pentru ei nu pentru echipă. „Domnul Nikolic spune că avem jucători individuali foarte buni şi că există o problemă în rândul jucătorilor în sensul că fiecare joacă pentru el. Nu există o coeziune între jucătorii echipei. Dar în meciurile grele fiecare jucător nu respectă decizia tehnico-tactică a antrenorului Slobodan Nikolic”, a spus Vlaicu imediat după şedinţa cu antrenorul căruia i-a cerut un raport exact vis-a-vis de fiecare jucător şi evoluţiile din acest tur, cu o analiză bazată pe statistică, cu puncte slabe şi puncte forte. După ce va primi această analiză, conducerea urmează să decidă dacă este nevoie de o schimbare de jucători în această perioadă sau dacă se va apela la serviciile altui antrenor. Vlaicu a mai spus încă o dată că este nemulţumit de antrenor. „Avem o problemă care este fie a jucătorilor, fie a antrenorului şi o vom identifica. Va fi şi decizia dânsului şi dacă doreşte să rămână la Energia trebuie să facă echipa să joace baschet şi în meciurile grele. Dacă reuşeşte acest lucru va rămâne, dacă nu va trebui să plece”.

Baschetbaliştii au plecat în vacanţă şi urmează să se reunească în aceiaşi formulă după sărbători când se va lua o decizie clară şi se va stabili unde se vor face schimbări.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: