Vor monument al rezistenţei comuniştilor

Câţiva gorjeni sunt iniţiatorii unui memoriu în care cer autorităţilor locale să ia în calcul edificarea unui monument al rezistenţei gorjenilor la totalitarismul comunist. Printre semnatarii memoriului se numără fostul deţinut politic Constantin Ţăpuş şi profesorul Gheorghe Gorun. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că au depus memoriul în urmă cu patru luni la primăria Municipiului Târgu Jiu, Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean, dar nu au primit răspuns. „Proiectul pe care vi-l propunem şi pe care îl susţinem cu totală încredere în dumneavoastră îşi află îndreptăţirea în intenţia noastră de a pune memoria în slujba neuitării. Vă rugăm respectuos să vă implicaţi în demersul edificării Monumentului Rezistenţei Gorjenilor la Totalitarismul Comunist”, se arată în memoriul depus la primărie în urmă cu patru luni.

Semnatarii nu înţeleg cum primăria nu a fost în stare să emită un răspuns în atâtea luni. „Au trecut patru luni şi nu am primit nimic, nici că da, nici că nu. Nu vrem decât să arătăm celor prezenţi şi viitori că municipiul Târgu Jiu are partea lui de jertfă în lupta pentru apărarea demnităţii umane”, a spus Constantin Ţăpuş, fost deţinut politic.

Purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu Jiu, Lavinia Truşcă, a spus ieri că singurul care poate emite un răspuns la acest memoriu este Florin Cârciumaru, primarul municipiului, însă acesta este în prezent în concediu de odihnă.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: