Voturile romilor - motiv de dispută între Cârciumaru şi Potârcă

Omul de afaceri Constantin Ninel Potârcă intră oficial azi în cursa electorală pentru a ocupa fotoliul de la Cotroceni. El are programată o întâlnire cu simpatizanţii săi în curtea palatului din Meteor, dar şi la Coloana Infinitului, acolo unde autorităţile nu i-au dat avizul necesar pentru a organiza un astfel de miting.

Potârcă doreşte să vină la Coloana Infinitului cu circa 200 de simpatizanţi ai săi pentru a da citire unei proclamaţii către ţară. Ulterior, el ar intenţiona să se deplaseze spre Bucureşti, pentru a veni la Biroul Electoral Central, unde îşi va înregistra oficial candidatura la Preşedinţia României.

Potârcă declară că primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, lider al PSD Gorj, s-ar fi opus mitingului său pentru ca rromii să nu-l voteze pe el, ci pe Mircea Geoană. "Domnul Cârciumaru simte că pierde voturi şi el şi Geoană şi vă spun eu că de data aceasta rromii nu vor mai vota PSD-ul lor, ci pe mine, pentru că sunt de-al lor. Cu ce îi încurcăm noi că trecem şi noi pe la Coloană şi ne adunăm acolo? Coloana e un simbol al nostru, al tuturor, dar le e frică de candidatura mea, că pierd din voturi şi, atunci, mai bine fac din astea şi nu ne dă aprobare. Am înţeles că zic că nu am trimis cererea din timp, că ar fi ajuns la dumnealor marţi, dar eu am trimis-o de luni, deci e aşa cum cere la lege. Oricum, la 8.30 la mine în curte veţi vedea că vin oamenii care mă susţin şi de acolo vom merge la Coloană", spune Potârcă.

Cârciumaru neagă

Acuzaţiile lui Potârcă sunt respinse de către primar. Şeful PSD Gorj a menţionat că Poliţia nu şi-a dat deocamdată acceptul, Cârciumaru precizând că, probabil, în cele din urmă, manifestarea lui Potârcă se va putea desfăşura legal. Ieri după-amiază, edilul nici nu ştia cum stau lucrurile în cazul aprobării sau neaprobării mitingului, după ce s-a interesat despre etapele parcurse, acesta spunându-ne că cererea nu a fost depusă la timp şi că nimeni nu-şi doreşte circulaţie blocată pe la Coloană.

"Nu am nicio implicare în treaba asta. Eu am înţeles că cei de la Poliţie nu au fost de acord pentru că el dorea să vină cu oamenii lui cu căruţele şi, astfel, s-ar fi blocat drumul naţional care trece pe lângă Coloană. Nu cred că doreşte cineva aşa ceva şi de aceea, din câte ştiu eu, Poliţia încă discută cu reprezentanţii săi pentru a se respecta o anumită locaţie şi un traseu şi să nu fie eventuale probleme la acţiunea respectivă", a menţionat Cârciumaru.

Nu au depus cererea la timp

Constantin Ninel Potârcă declară că în această dimineaţă, la ora 8.30, se va întâlni cu simpatizanţii săi la palatul său din cartierul Meteor din Târgu Jiu, după care va pleca spre Coloana Infinitului, ulterior, acesta urmând să meargă la Biroul Electoral Central pentru a depune dosarul cu cele peste 200.000 de semnături pe care le-a strâns în vederea depunerii candidaturii.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, agentul Romina Dochian, spune că mitingul respectiv nu va putea fi autorizat întrucât organizatorii nu au depus cererea în termenul prevăzut de lege. "Conform legislaţiei actuale, orice acţiune de acest gen este autorizată în baza unei cereri care se depune cu minimum 72 de ore înainte de desfăşurarea acesteia. În cazul de faţă, cererea a fost depusă cu 48 de ore, motiv pentru care nu se poate da un aviz favorabil", a menţionat Dochian.

Constantin Ninel Potârcă a precizat că nu va renunţa la citirea proclamaţiei pe care o are "către ţară", el spunând că "vom vedea ce vom face, vom sta mai pe marginea drumului, dar pe la Coloană tot vom trece pentru că e simbolul nostru, al tuturor românilor".

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: