Zece posturi vacante la primăria Motru

Primăria municipiului Motru are zece posturi vacante la departamentul de accesare a fondurilor europene, dar nu a angajat nici măcar o persoană. Primarul Dorin Hanu a preferat să-și motiveze salariații pe care îi are în primărie cu creșteri salariale decât să creeze noi locuri de muncă. La ora actuală, în municipiul Motru se desfășoară șase proiecte europene.

Primarul Hanu spune că are șapte angajați pe compartimentul de Integrare Europeană din cadrul primăriei și ei sunt cei care se dedică accesării și implementării fondurilor europene. ”Am zece locuri de muncă vacante pe fonduri europene pe care nu le-am ocupat pentru că am oameni în primărie care se ocupă de treaba asta. Știu că este o măsură socială crearea de locuri de muncă dar consider că cei pe care îi angajam nu au experiență și se întârzia foarte mult iar pe fonduri europene derularea se face rapid”, a spus primarul Dorin Hanu.

Acesta a menționat că cei șapte oameni de la Integrare Europeană beneficiază, conform legii de o creștere de salariu de 30%.

Instituția Prefectului Gorj deține o situație a locurilor de muncă create pe fonduri europene, situație care confirmă cele spuse de Hanu. ”Instituția Prefectului Gorj a făcut un calcul și a alocat primăriei Motru un număr de zece posturi contractuale pentru persoanele implicate în gestionarea fondurilor europene. Cei care sunt angajați pe fonduri europene desfășoară activitate pe perioadă determinată urmând ca la finalizarea implementării proiectului să fie trimiși în șomaj. În Gorj sunt 146 de astfel de posturi înființate ca urmare a accesării, de către primării, de fonduri europene”, a declarat Liviu Diaconescu, șef serviciu legalitate acte din cadrul Instituției Prefectului Gorj.

Vizualizări: 556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: