Zeci de braconieri, trimişi în judecată de DIICOT

Un număr de 20 de persoane din Târgu Cărbuneşti au fost trimise în judecată şi acuzate, printre altele, de braconaj, un domeniu care nu prea e prin ograda celor de la DIICOT, avocaţii inculpaţilor încercând ieri să joace această carte la Tribunal şi să obţină o disjungere a dosarului, cererea lor fiind însă respinsă de magistratul Dumitru Păsărin.

Un număr de 15 inculpaţi s-au prezentat în faţa judecătorului pentru a fi audiaţi, o parte dintre ei uşurând munca magistratului întrucât şi-au recunoscut şi regretat faptele de care sunt acuzaţi. Alţii au recunoscut doar parţial, în timp ce alţii, inculpaţii cu „greutate”, au preferat să se apere şi să îşi pledeze nevinovăţia. Printre cei audiaţi ieri au fost şi persoane care au dobândit calitatea de inculpat după ce au apelat la un tânăr din Târgu Cărbuneşti, Eduard Constantin Zorilă, fiul unei grefiere de la Judecătoria din oraş, specializat în braconaj şi falsificarea de acte. Din mărturiile de ieri reiese că, pentru 200 de lei, bărbatul „rezolva” cu o ştampilă falsă un ITP la o maşină cu numere străine, iar pentru 100 de lei făcea rost de o procură notarială falsă, evident, cu care nu se putea însă trece prin vamă. A păţit-o unul dintre inculpaţi, care a vrut să plece cu fata minoră în Portugalia, iar la vamă a fost dat jos din autocar pentru că hârtia pe care a prezentat-o numai procură notarială nu era.

Alţi inculpaţi audiaţi în dosar nu recunosc faptele de braconaj, anchetatorii spunând că, pe lângă „pasiunea” pentru a falsifica diferite documente oficiale, „capul răutăţilor”, Zorilă, avea şi o pasiune pentru a bracona iepuri şi căprioare. Acesta deţinea ilegal arme şi vâna fără autorizaţie, asta şi pentru că „de şase” îi ţinea un agent de Poliţie, Ion Mădălin Firulete, care a fost interceptat inclusiv la ore mici din noapte când îl suna pe Zorilă şi îi spunea că nu e nici un control pe traseu, iar el poate bracona în linişte. În acest dosar toţi inculpaţii au fost interceptaţi, unii dintre ei negând că numerele de telefon le-ar aparţine. Alţii au negat şi că ar fi participat la acţiunile de braconaj, în cele din urmă admiţând că au mâncat din căprioare sacrificate după ce ar fi fost victime ale unor „accidente rutiere”.

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: