Zeci de familii din Blahniţa de Sus, izolate

Peste 20 de familii din Blahniţa de Sus au rămas izolate după ce drumul comunal a fost afectat de inundaţii pe o porţiune de aproape 500 de metri. Accesul cu orice mijloc de transport este imposibil pe DC78, ce face legătura între Săcelu şi Blahniţa de Sus, iar această problemă s-ar putea remedia, potrivit primarului Ion Voica, cu aproape 300 de maşini de piatră.

Ploile torenţiale căzute în ultima vreme au avariat pe o distanţă de aproape 500 de metri drumul ce leagă Săcelu de Blahniţa de Sus. Peste 20 de familii din zonă au rămas izolate din cauza alunecărilor de teren. Conform primarului din Săcelu, Ion Voica, situaţia s-ar putea rezolva cu câteva sute de maşini de balast. „Drumul comunal din Blahniţa de Sus DC 78 a fost afectat de ploile care au avut loc aseară, calamitate majoră în zona a 25 de proprietăţi plus ceilalţi cetăţeni care beneficiază de locuinţă şi care folosesc acel drum. Cred că nu o să pot să repar acel drum cu mai puţin de 200-300 de maşini de balast”, specifică primarul Ion Voica. Accesul cetăţenilor spre comună este practic blocat. „Este foarte greu pentru cetăţenii din zonă. Cu mijloace de transport nu mai pot circula pe acest drum comunal şi trebuie de urgenţă să iau măsuri pentru reparaţia drumului. Drumul este impracticabil. Este o problemă foarte mare şi trebuie rezolvată”, menţionează primarul Voica.

Bani lipsă la buget

Bani la bugetul local nu există pentru a remedia efectele acestei calamităţi, motiv pentru care Ion Voica cere ca Societatea Naţională a Lignitului Oltenia să pună la dispoziţie măcar utilajele necesare în această situaţie. „Nu am avut bani prevăzuţi pentru această calamitate, însă facem eforturi majore şi sper să se rezolve în două trei zile problema oamenilor din acea zonă. Cum am făcut până acum în comună din fonduri proprii o să fac de aşa natură să reuşesc fondurile necesare pentru repararea acelui drum. Cred că acum ar trebui să îşi arate faţa umanitară cei de la SNLO care au utilaje, care pot să aducă şi să repare acel drum în contul exploatării staţiunii Săcelu. Să îi intereseze acea zonă de drum şi să sponsorizeze măcar cu utilajele pentru ca eu să pot să aduc acei oameni în zona de centru, unde dumnealor îşi desfăşoară activitate frumoasă”, solicită Ion Voica.

NEPĂSARE

„Nu ne ajută nimeni cu bani, iar domnii parlamentari ne sprijină doar atunci când e campanie electorală. Vin şi ne promit şi uită de noi. Eu nu am mai văzut picior de parlamentar prin Săcelu de la alegerile parlamentare”, precizează Ion Voica.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: