Zeci de familii din Debarcader, debranşate de la reţea din cauza datoriilor

Au rămas fără apă la robinet în mijlocul verii datorită rău-platnicilor care nu şi-au achitatat datoriile către Aparagio. În această situaţie se află aproximativ 150 de familii din cartierul Debarcader, care, în ciuda faptului că şi-au plătit facturile, sunt nevoite să care apă în toiul verii de la cişmelele din cartier. Oamenii îşi acuză vecinii de rea-voinţă pentru că majoritatea celor care au datorii către Aparegio nu au probleme finaciare, dar cu toate astea nu şi-au achitat datoriile către furnizorul de apă potabilă.
Reprezentanţii Aparegio au sistat ieri de dimineaţă alimentarea cu apă potabilă către aproximativ 150 de familii de la Asociaţia de proprietari numărul 42 din cartierul Debarcader. S-a ajuns în această situaţie pentru că unii locatarii nu au plătit apa pe care o folosesc şi asociaţia a acumulat datorii de aproximativ 600 de milioane de lei vechi. „Asociaţia de proprietari numărul 42 din cartierul Debarcader este compusă din 29 de scări şi are datorii de vreo 600 de milioane de lei vechi, din care 250 de milioane debranşabili, dumnealor fiind şi somaţi anteriori. De comun acord cu preşedintele Asociaţiei de proprietari, s-a trecut l-a debranşarea eşalonată la un număr mic de scări cu datoriile cele mai mici şi luni s-a sistat apa numai la şase scări. S-au recuperat banii de la trei scări şi s-a reluat alimentarea cu apă aceste scări, iar marţi s-a mai oprit apa la încă patru scări, deci în Debarcader la ora actuală apa este oprită la 7 scări care aparţin Asociaţiei 42”, a declarat Ion Popescu director executiv la Aparegio. 

Afectaţi şi cei care au plătit

Majoritatea locatarilor Asociaţiei 42 care au rămas fără apă la robinet sunt nemulţumiţi de situaţia creată pentru că în ciuda faptului că şi-au achitat datoriile la timp către Aparegio sunt nevoiţi să care apă în toiul verii de la cişmelele din cartier. Ei sunt deranjaţi şi de faptul că s-a ajuns aici din cauza unor vecini de rea-credinţă care nu au probleme finaciare, dar care refuză să plătească. „Ni s-a tăiat apa pur şi simplu. Am platit, sunt cu datoriile la zero, am pus şi apometru, dar dacă avem vecini cu datorii ni s-a sistat alimentarea cu apă la toţi. E greu, avem copii mici, e foarte greu, credeţi-ne, e cald, ne trebuie apă pentru baie, de băut mai cumpărăm, dar pentru baie ce facem? Stăm la cozi interminabile să umplem sticlele, bidoanele, pentru că nu avem strop de apă şi avem nevoie pentru necesităţi, pentru spălat, pentru gătit şi asta datorită unor vecini de pe scară care nu înţeleg că trebuie să-şi plătească datoriile la timp. Sunt vecini care au de la şapte milioane în sus şi mie nu mi se pare normal să suferim toţi din cauza unora. Consider că ar trebui făcută o verificare în fiecare apartament şi sigilate robinetele celor care nu plătesc, să fie întreprinse astfel de acţiuni ca să nu suferim şi noi pentru unii care nu plătesc”, se plâng locatarii. 
După ce se vor recupera datoriile, locatarii Asociaţiei 42 vor avea din nou apă la robinet, situaţia de aici fiind un semnal şi pentru celelalte asociaţii cu datorii din oraş.



Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: