Zeci de note de 10, luate prin fraudă la Bac în Gorj

INCREDIBIL! Câteva zeci de lucrări de bacalaureat notate cu 10 de profesorii gorjeni au fost verificate de Ministerul Educatiei, descoperindu-se diferente chiar si de peste 4 puncte. Cu alte cuvinte, lucrări care abia puteau să primească notă de trecere au primit notă maximă.

Ministerul Educaţiei a solicitat inspectoratelor din ţară să trimită pentru reevaluare câte 50 de lucrări cu media finală 10,00 de la disciplinele limba şi literatura română şi matematică de la sesiunea din vară a bacalaureatului. După reevaluarea de la Bucureşti, miercuri, la sediul Inpectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, a sosit lista cu mediile reevaluate.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Gorj, la minister au fost trimise 49 de lucrări cu media 10.00  la limba şi literatura română si  71 de lucrări la matematică. La 30 dintre lucrări sunt mari neconcordanţe între nota primită la Gorj şi cea reevaluată de cadrele didactice din Bucureşti. Doar la limba română au fost găsite 30 de lucrări în neregulă, diferenta de punctaj fiind de la 1,5 la 4,2 puncte. La matematică, rezultatul reverificării va fi stiut abia mâine.

Până la 1noiembrie conducerea ISJ Gorj va face o listă cu profesorii corectori care va fi trimisă la minister. Notele elevilor vor rămâne aceleaşi cu cele stabilite în vară.

Vizualizări: 74

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: