Zeci de posturi titularizabile neocupate în Gorj

Zeci de posturi titularizabile au rămas neocupate în sistemul de învăţământ din Gorj. Chiar dacă numărul acestora a fost destul de mic în acest an, mai mult de jumătate au rămas libere întrucât candidaţii nu au reuşit să ia note peste 7, nu au avut studiile necesare pentru a le ocupa sau pur şi simplu, la unele discipline, nu au existat candidaţi.

Doar 13 posturi dintre cele 39 titularizabile a fost ocupate la nivelul judeţului Gorj în şedinţele publice, 26 fiind declarate vacante. Cele mai multe posturi au rămas la postliceala sanitară de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, unde au rămas vacante din lipsă de candidaţi 13 posturi de asistent medical, cinci de medicină generală şi un post pe farmacie. Tot aici a fost declarat liber postul de electrotehnică, deoarece niciun candidat nu a reuşit să obţină notă peste 7.00.

Aceeaşi situaţie s-a întâlnit şi la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu, unde cinci posturi au fost declarate vacante. Unicul post disponibil la educaţie muzicală a fost ocupat de un candidat din Craiova. „În ultimii trei ani nu s-a ivit niciun post în Dolj, aşa că am fost nevoit să vin aici, în Gorj. De patru ori am susţinut examenul de titularizare, de fiecare dată am luat peste nota nouă. O să fac naveta dat fiind faptul că sunt 49 de kilometri până la şcoală. Lucrez şi ca ghid montan pentru că nu se poate trăi doar din învăţământ”, spune Ionică Zoran. Din toamnă acesta va face naveta la Grupul Şcolar Industrial Turceni.

Suplinitori, doar pe bază de concurs

Pentru candidaţii care au primit note sub cinci în acest an nu se anunţă însă vremuri prea bune. Dacă până acum pentru aceştia se organiza la nivel judeţean un interviu, de această dată se va susţine un examen la fel de riguros ca cel din iulie. „Concursul de suplinire din 4 august se va desfăşura în condiţii identice cu cel din 13 iulie. Pentru acest concurs subiectele vor fi elaborate de Ministerul Educaţiei, vor exista camere de luat vederi, iar evaluarea va avea loc în centrele de evaluare. Probabil pentru unii va fi o dezamăgire, dar am plecat pe un drum şi nu mai dăm înapoi”, spune Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Suplinitorii vor fi repartizaţi în şedinţă publică pe 23 august.

DEZAMĂGIRE

Chiar dacă a obţinut cea mai mare notă pe postul de interpretare muzicală, respectiv 8.10, Olimpia Bălăşoiu nu a putut să se titularizeze în acest an. Tânăra a absolvit ciclul Bologna, de trei ani, iar pentru a preda la liceu aceasta trebuia să fi absolvit şi studiile de masterat.

ŞANSĂ

Candidaţilor care au obţinut note peste 7.00 la examenul din iulie şi care nu au avut la dispoziţie posturi titularizabile, cum ar fi la limba română, franceză, engleză sau biologie li se mai oferă o nouă şansă. Pentru aceştia va fi organizată pe data de 29 iulie o repartizare computerizată pentru a ocupa un post titularizabil în alte judeţe ale ţării, dacă îşi vor depune dosarele la centrele de examen.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: