Zeci de şcoli din Gorj, nevoite să facă fals în acte

Ministerul Educaţiei a modificat încă din septembrie anul trecut denumirea a zeci de şcoli. Nu le-a trimis însă ştampile cu noile denumiri, astfel că de luni bune toate actele oficiale pot fi încadrate la fals, deoarece au ştampilă nevalabilă.

De la 1 septembrie 2012, zeci de unități de învățământ din județul Gorj şi-au schimbat denumirea. Astfel, toate școlile generale au devenit școli gimnaziale, grupurile școlare s-au transformat în licee tehnologice, iar colegiile în colegii tehnice sau naționale. În acest context, ar fi trebuit să fie înlocuite și ștampilele acestor unități, însă acest lucru nu s-a întâmplat nici până acum, deși au trecut aproximativ cinci luni. Așa se face că unitățile de învățământ care și-au schimbat denumirile par să funcționeze sub două nume. La Inspectoratul Școlar acestea apar cu noua titulatură, însă la Direcția de Finanțe și acolo unde trebuie pusă ștampila, școlile apar cu vechea denumire.

Școlile funcționează la limita legalității

Reprezentanții Inspectoratului Școlar cunosc situația, dar aruncă vina la Ministerul Educației Naționale. „Școlile și-au schimbat denumirile, dar deocamdată funcționează cu ștampilele vechi. Nu le-au venit noile ștampile. La noi la inspectorat au ajuns, deci trebuie să ajungă și la școli. Nu știu dacă este legal sau ilegal, dar trebuie să funcționeze școlile. Trebuie ștampilate anumite acte contabile, adeverințe și alte documente și până vine noua ștampilă o folosesc pe cea veche”, a declarat Marius Badea, inspector școlar adjunct ISJ Gorj. 

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: