Ziua F, salvarea României

Trecuseră aproape trei luni de la ziua F şi era liniște peste țară. Lucrurile nu mergeau grozav, dar totul părea să fie…  în regulă. Inginerii clădeau, doctorii tratau, profesorii profesau, iar corporatiştii stăteau pe YouTube. Și, cel mai important, tot mai puținii telespectatori ai televiziunilor de știri nici nu-și mai aminteau când văzuseră ultima oară niște politicieni certându-se la televizor. Alegerile nu erau contestate nici în caz de diferențe infime, premierul numise la ministere niște oameni interesați să intre în cărțile de istorie datorită incontestabilelor lor merite în scoaterea țării din criză, președintele își îndeplinea tăcut mandatul pentru care fusese votat, fără a se implica în treburile Guvernului sau ale Parchetului, iar parlamentarii furau puțin, mai mult în timpul liber, după ce se zbăteau să facă pe plac cetățenilor din circumscripții. Dacă cineva și-ar fi imaginat așa ceva cu doar câteva zeci de zile înainte, în august 2015, toți ar fi spus că-i nebun.

Dar ce se întâmplase în providențiala zi F? Mult mai târziu, la câteva decenii distanță chiar, cărțile de istorie pentru adulți vor fi consemnat că, fără a se fi vorbit unii cu ceilalți, poate printr-o intervenție divină sau chiar o pură coincidență, în ziua F toți politicenii români și câțiva dintre șefii importanți de redacții făcuseră sex. Cităm mai jos trei pasaje care se referă la acea zi, din autobiografiile actorilor importanți de la acea vreme (căci atât de plicticoasă era viața fără scandaluri încât toți își scriseseră biografii, ba chiar Victor Ponta scrisese vreo șapte, că îl lovise brusc inspirația după ce-și făcuse un permis la bibliotecă):

Din autobiografia ”Cu ochiul larg deschis” a lui Traian Băsescu, despre ziua F: << Mă duceam acasă extenuat și aproape deloc băut după cinci ore de vorbit la telefon urmate de două ore legate de conferință de presă. Doamna Udrea nu-mi mai răspunsese la telefon de când o săltaseră. Ajuns în dormitor, ca de obicei, mi-am autoprovocat o ședință de vomă pe covor și m-am culcat îmbrăcat de oraș în balta astfel creată, lângă pat, pentru ca Maria să creadă că-s rangă și să mă lase în pace. Dar s-a întâmplat ceva ce nici acum nu-mi explic. Nevastă-mea a venit, m-a luat în brațe și mi-a șoptit la ureche: ”Fă-mă să trăiesc bine, domnule președinte!”. Și, în clipele care au urmat, toate nevestele din fiecare port s-au întrupat în nevastă-mea, iar eu am făcut dragoste cu toate, cu unele sălbatic și dur, cu altele romantic și duios, după care m-au lăsat să mă urc în pat și-am adormit fericit>>.

Din autobiografia ”Mein Kampf”, a lui Victor Ponta:  <<Reciteam cu plăcere teoria relativității generale dintr-o carte mai veche de-a mea, din facultate, minunându-mă cum de mi-a dat prin cap așa ceva la o vârstă atât de fragedă. Aud ușa camerei deschizându-se și, cu coada ochiului, o văd pe Daciana îmbrăcată într-un costum de baie de profesoară, tetra, venind spre mine. Pe față avea o mască înfricoșătoare care aducea cu fața Angelei Merkel. Îmi zice că am fost un doctorand neascultător și că mă va pedepsi. Intimidat, îi cer un răgaz de jumătate de oră, să mă uit puțin pe YouPorn ca să plagiez niște poziții, căci numai la sex sau la guvernare nu-mi stătuse mintea tot încercând să-l demit pe Băsescu. Dar ea nu mă lasă și se pune cu burta pe carte. Pe cartea pe care eu însumi mi-o așezasem pe burtă cu puțin timp înainte, deci vă dați seama. După o oră de examen am adormit liniștit și, pentru prima oară după trei luni, nu-l mai visez pe Traian Băsescu. >>

Din autobiografia ”Al 69-lea pas”, a lui Klaus Iohannis: <<O văd pe Carmen că vine în cameră, îmbrăcată într-un șorțuleț neglijent, și zice că s-a stricat ceva la chiuvetă și ar avea nevoie de un instalator puternic și priceput ca s-o rezolve. Eu, normal, îmi iau trusa de scule, mă bag sub chiuvetă și mă apuc de treabă. O tot auzeam că țâțâia pe lângă mine, dar nu o băgam în seamă. Instalațiile înainte de toate. Când tocmai legam o liță, mă trezesc cu ea lângă mine, că intră pe ușiță. ”Carmen dragă, îi zic, nu mă întrerupe, ce înseamna una ca asta?!”. Dar ea nimic. M-a înghesuit ca la Vaslui. A fost bine, no.>>

Dragostea ne va salva. Paradoxal, sexul pervers, clasic, oral, anal, orgiastic, murdar, exhibiționist, total, va consfinți reintrarea în normalitate. Faceți sex cu alții decât cu noi, stimați politicieni. Ne vom simți cu toții mai bine.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: