Ziua turismului de aventură, duminică la Polovragi

Serviciul Salvamont Gorj organizează duminică Ziua Turismului de Aventură la Polovragi, mai exact după peșteră, la intrarea pe Cheile Oltețului. În această zonă, la jumătatea lunii august, Veronica Bulai, mama Monicăi Gabor, și-a găsit sfârșitul după ce o bucată de stâncă s-a desprins de pe un versat și a lovit-o în cap. Cei care organizează acest eveniment susțin că în zonă nu sunt pericole, acesta fiind doar un nefericit eveniment izolat, iar locația a fost aleasă pentru că se pretează turismului de aventură.

Ziua Turismului de Aventură va fi organizată duminică pe Cheile Oltețului, imediat după peștera Polovragi, de către Serviciul de Salvamont Gorj și face parte din activitățile dedicatele Zilele Turismului Gorjean. Activitatea ar fi trebuit să se desfășoare în acest week-end, dar fiind organizate alte activități s-a luat decizia ca iubitorii de aventură să se întâlnească duminică la Polovragi. Locația aleasă coincide cu zona în care la jumătatea lunii august mama Monicăi Gabor a decedat după ce a fost lovită în cap de o stâncă. Femeia era în pelerinaj pe la Mănăstirea Polovragi și dorea să-și facă fotografii la peștera din zonă.

Sabin Cornoiu susține că în zonă nu sunt pericole și, mai mult decât atât, Cheile Oltețului se pretează pentru iubitorii de aventură. „Am ales Polovragi pentru că acolo este un atelier care se potrivește pentru cele două activități de rapel și tiroliană. Noi organizăm și o să vină iubitorii de aventură, unii cu bicicletele, alții cu mașinile. Suntem acolo pentru toată lumea care iubește aventura. Așteptăm pe toată lumea fără limită de vârstă și stabilim un interval orar și așteptăm pe cei care vor să participe la activități specifice. Organizăm la Polovragi, pentru că zona este perfectă și nu mai trebuie să amenajăm în altă parte.  Dacă vin oamenii, înseamnă că s-a înțeles faptul că evenimentul din această vară a fost o întâmplare și nu este niciun pericol în zonă. Eu zic că oamenii vor veni pentru că a fost o întâmplare la 2.000 de ani. Până acum nu a căzut nici măcar o piatră pe o mașină. Acel eveniment se putea întâmpla oriunde”, a declarat Sabin Cornoiu.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: