Ţara arde şi DNA se piaptănă

Procurorii DNA fac de câteva zile atâtea audieri, reţineri, propuneri de arestări, de zici că li se termină timpul. Din care cauză fac şi greşeli penibile. Cum ar fi cele din dosarul „Gala Bute”, când cererile de arestare au fost înaintate instanţei supreme, deşi toţi inculpaţii erau oameni obişnuiţi, nu parlamentari sau miniştri. Probabil procurorii au uitat că miniştrii Udrea şi Ariton nu erau încă pe lista de arestaţi. Cu certitudine, urmează.

DNA a surprins şi prin faptul că ieri a cerut aviz pentru arestarea judecătorului constituţional Toni Greblă, actul nou de la dosar fiind o declaraţie a lui Ciurel, dată tot ieri. Managerul CEO a spus că Greblă i-a cerut în 2008 să facă o ilegalitate la Complexul Rovinari, iar după cinci ani l-a ameninţat că îl termină. Fără martori, undeva pe holul prefecturii, după o şedinţă. Faptul că procurorii apelează la turnătorii ale unor inculpaţi în alte dosare, pentru a-i băga repede pe unii la beci, nu sună bine deloc. Şi nu sună bine câtă vreme dosare importante sunt încă la sertar. La adresa lui Ciurel sunt plângeri depuse de aproape zece ani, în unele chiar procurorii au constatat prejudicii de zeci de milioane de euro, dar dosarele apar şi dispar în funcţie de interese de moment. Nu zic, or fi importanţi şi struţii lui Greblă, şi faptul că finul Bîrcină i-a plătit atâţia ani maşina şi telefonul. Dar, prin comparaţie cu acuzele aduse lui Ciurel, pe care procurorii nu au timp să le verifice, astea sunt pistol cu apă. Şi să-l foloseşti acum pe Ciurel drept martor credibil...

Procurorii DNA nu se grăbesc nici să verifice denunţul fără precedent făcut de Elena Udrea, care acuză şeful interimar al Serviciului Român de Informaţii că a cerut mită de la fostul ei soţ pentru un post de televiziune. Şi coroborat cu faptul că patronul televiziunii, deputatul Sebastian Ghiţă, l-a vizitat pe Cocoş la închisoare, dar şi cu faptul că acelaşi Ghiţă este în comisia de control a SRI, face informaţia interesantă şi credibilă.

Le este teamă procurorilor DNA să îl verifice pe şeful SRI? Aşa pare. Problema este că şi parlamentarii din comisia de control a SRI s-au făcut preş. Deputatul Georgian Pop de la PSD a acceptat cererea lui Coldea, de amânare a audierii până la efectuarea unui control intern al SRI. Iar Cezar Preda de la noul PNL se antepronunţă şi spune că nu crede nimic din ce spune Udrea. Societatea civilă nu reacţionează în niciun fel, presa nu se hotărăşte cine e răul cel mare, Udrea sau Coldea, preşedintele Iohannis tace... Până acum a arătat că tace şi face, dar ne vom lămuri atunci când va propune noii şefi ai serviciilor secrete, SRI şi SIE.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: