Ţeapa lucrării de licenţă

Studenţii nu trebuie să mai citească cărţi întregi pentru a face lucrarea de licenţă sau dizertaţie. Aceştia o pot cumpăra gata făcută la un preţ de criză. Există însă o problemă… astfel de lucrări nu sunt acceptate de către profesori, ele fiind copii ale lucrărilor prezentate în anii trecuţi de către alţi studenţi.   

Cei care se ocupă cu vânzarea lucrărilor de licenţă sau dizertaţie au început deja să posteze pe Internet anunţuri cu tarifele percepute. Mirela Ciobanu, din Bacău, se numără printre aceştia. Contactată telefonic, femeia a spus că face acest lucru doar pentru a veni în sprijinul studenţilor. „Lucrările sunt de nota 10 iar preţurile nu sunt deloc mari, între 150 şi 230 de lei, livrarea se face prin e-mail sau prin poştă după ce avem confirmarea că banii au ajuns în cont”,  spune aceasta.

„Voi cumpăra lucrarea indiferent de preţ“

Studenţii care vor să aibă pe diploma de absolvire a unei facultăţi o medie mare ţi să mai şi rămână cu ceva învăţat preferă să-şi facă singuri lucrările. „Nu voi cumpăra lucrarea de licenţă din două motive. În primul rând nu ştiu cât de competentă este persoana care o redactează şi în al doilea rând fiind  scrisă de mine voi rămâne cu informaţia şi voi şti astfel să răspund întrebărilor adresate de către profesorii evaluatori”, spune Iulia Popa, studentă la Universitatea „Constantin Brâncuşi“ Târgu Jiu.

Cei care au şi alte preocupări, cum ar fi serviciul, sunt bucuroşi că există posibilitatea să cumpere lucrările. “Este normal să fim de acord întrucât nu avem timp să mergem la bibliotecă să luăm cărţi, eu unul o voi cumpăra cu siguranţă dacă o să găsesc tema respectivă indiferent de preţ”,  spune Ovidiu Gruia, student.

Profesorii  recunosc lucrările cumpărate

Profesorii spun că lucrările cumpărate de pe Internet au mai fost prezentate de către alţi absolvenţi fapt pentru care nu vor fi acceptate iar studenţii riscă să plătească sute de lei degeaba. „Le recomand studenţilor să facă singuri lucrările de diplomă pentru că acesta este un real folos pentru ei în a-şi dobândi cunoştinţele de care au nevoie atât pentru susţinerea lucrării de licenţă cât şi pentru ceea ce le trebuie în viaţă, pentru activitatea de zi cu zi. Eu, şi sunt sigur că şi colegii mei,  recunoaştem imediat dacă studentul nu şi-a redactat singur lucrarea pentru că nu va şti, indiferent cât s-ar strădui să înveţe,  să răspundă corect la întrebări”,  precizează Moise Bojincă, profesor universitar.

Studenţii de la Universitatea „Constantin Brancuşi“ din Târgu Jiu au intrat deja în febra examenelor, cei din ani terminali vor susţine examenul final in lunile iunie-iulie.

Vizualizări: 322

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: