Achiziții ”cu cântec” făcute de o primărie din Gorj

Achizițiile publice făcute de autoritățile locale din comuna Bumbești-Pițic au atras atenția inspectorilor de la Curtea de Conturi, care au depistat că s-au făcut achiziții directe,  fără a fi respectată legislația. Mai exact, aici s-au fost realizate achiziții directe, la o valoare mai mare decât pragul 280.000 lei, stabilit de legea achizițiilor publice.

Este cazul lucrării de construire a terenului sportiv de la Școala Generală Bumbești-Pițic care a fost încredințată direct unei firme deși trebuia făcută licitație.

”Au fost realizate mai multe achiziții directe prin SICAP pentru care documentațiile specifice nu au fost puse la dispoziția operatorilor economici în vederea elaborării ofertelor.  În cazul achiziției directe pentru realizarea obiectivului de investiție ”Construire Teren Sportiv Sintetic la Școala Generală Bumbești - Pițic" în valoare de 369.111 lei la care se adaugă TVA în valoare de 70.131,09 lei, autoritatea contractantă avea obligația de a utiliza catalogul electronic pus la dispoziție de SEAP sau de a publica un anunț, însoțit de descrierea lucrărilor care urmează a fi achiziționate.  Din discuțiile purtate cu persoanele cu atribuții a rezultat faptul că anterior publicării în SEAP a anunțului ofertantul  cunoștea detaliile despre achiziție și își realizaseră deja oferta, anunțul în SEAP fiind doar o simplă formalitate”, se arată în raportul Curții de Conturi Gorj.

Vizualizări: 5,436

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: