ACS Târgu Jiu a amânat meciul cu CSM Focşani

ACS Târgu Jiu nu va disputa în acest week-end meciul cu CSM Focşani din etapa a şasea, aşa cum era programat de către Federaţia Română de Baschet. Gorjenii au solicitat amânarea jocului cu două sau trei zile pentru că o parte dintre jucătorii din lot sunt angrenaţi într-o altă competiţie naţională.

Pentru că cinci dintre componenţii lotului ACS Târgu Jiu fac parte şi din lotul echipei CNTV Târgu Jiu şi se vor deplasa cu echipa CNTV la finala Olimpiadei Sportului Şcolar, oficialii ACS au solicitat amânarea meciului din această etapă. Antrenorul Claudiu Alionescu a explicat de ce s-a luat această măsură înaintea unui meci important: „Urmează meciul cu CSM Focşani, unul foarte important pentru noi. Meciul ar fi trebuit să fie programat sâmbătă, dar în acelaşi timp se va desfăşura şi Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar la baschet, la Sighetul Marmaţiei. Echipa CNTV Târgu Jiu s-a calificat la finală şi noi vom avea acolo cinci componenţi din lotul echipei ACS care nu pot lipsi de la echipa CNTV, dar pe care şi noi ne bazăm, Astfel că meciul nostru din această etapă se va amâna pentru luni sau marţi”.

Cei cinci jucători  juniori din lotul ACS au participat la meciurile de calificare ale CNTV la faza finală a olimpiadei care au avut loc la Târgu Jiu. Finala pe ţară a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la baschet masculin se va desfăşura sub forma unui turneu de opt echipe şi va avea loc la Sighetu Marmației (Maramureș), între 8 și 10 martie. Vor participa reprezentante a 7 județe calificate în urma fazelor de zonă, plus reprezentanta municipiului București.

Vizualizări: 524

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: