Antena 3, o nouă culme a penibilului

Ați putea crede că de departe cele mai bune două adjective care îl descriu pe șeful Antena 3, Mihai Gâdea, sunt ”pupincurist” și ”jegos”. Vă înșelați. Acestea sunt abia a doua, respectiv a treia calitate a fostului pastoraș transformat de turnătorul Voiculescu în vedetă TV. Înaintea lor șade, la ceva distanță, una mult mai pregnantă: Mihai Gâdea este cel mai incompetent jurnalist pe care mi-a fost dat să-l văd activând în presă. Și am văzut mulți.
Sigur, în cazul lui Gâdea, incompetența merge mână în mână cu prostia și nesimțirea. Pentru că trebuie să fii nesimțit, nu doar incompetent, să nu te pregătești măcar un pic înainte de niște interviuri importante, la care știi că se vor uita, poate, milioane de oameni. Cu toate astea, Gâdea n-o face. El este cel care i-a spus de vreo cinci ori ”Lucian” lui Leonard Doroftei (a continuat să-i zică așa și după ce Doroftei l-a corectat). Tot el l-a întrebat pe Jose Carerras ce crede mama sa despre cariera prodigioasă pe care o are, la care tenorul i-a răspuns că maică-sa a murit când era copil. El l-a pus pe fiul lui Julio Iglesias să repete după el ”Jos Băsescu!” fără ca acesta să știe ce spune. Și, în fine, el l-a întrebat pe Andrea Bocelli ce simte când „VEDE” atâta lume la concertele sale.
Dar nimic nu a fost mai penibil, nici chiar momentele de mai sus, decât seara de luni, când Gâdea le-a avut invitate pe handbalistele de la CSM București, proaspăt câștigătoare de Liga Campionilor. Pregătind în stilu-i caracteristic ”ediția specială”, spunând că fetele sunt campioane la (citez) ”HANBAL”, Gâdea a continuat recitalul cu o emisiune aproape ireală, în care absolut toate întrebările, de la prima la ultima, au fost nu doar jignitoare pentru invitate, ci de antologii ale umorului izvorât din prostie.
Iată doar câteva dintre întrebările tâmpitului, rostite cu seninătate și fără simț al ridicolului, în direct la TV: ”Care e poziția cea mai grea la handbal?”. Sau (antrenorului) ”Știi că fetele spun că tu ești unul dintre cei mai importanți oameni în această victorie?”. Sau ”Fetele se iubesc între ele? Asta e o chestiune care m-a interesat întotdeauna”. Sau ”Tu de unde ești, din Suedia sau din Danemarca?”. Și, desigur, clasica: ”Îți place Mircea Badea? E un mare prezentator român.” Și cu această ocazie a venit rândul lui Mircea Badea să se dea în stambă. Ca să îi arate șefului că poate fi mult mai prost chiar și decât domnia sa, Badea și-a început și el recitalul cu gluma ”n-am înțeles de ce arbitrii nu fluieră henț la handbal”, continuând cu ”am și eu un unchi care a jucat handbal” și cu ”care dintre voi a jucat diri-diri la poartă de handbal?”, apoi punându-le fetelor un clip (tam-nesam) cu o dansatoare care se suie pe un perete, nu se știe exact de ce.
Nu mă mai uitasem la Antena 3 de luni bune de zile înainte de luni seara și probabil n-o s-o mai fac pentru alte câteva luni. Totuși, încă nu înțeleg cum un asemenea post continuă să existe și mai ales să aibă succes într-o țară normală la cap.

Vizualizări: 772

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: