Anul școlar a început fără corn și lapte pentru elevi

Elevii s-au întors pe băncile școlilor de mai bine de două săptămâni, însă laptele și cornul promise de Guvern întârzie să apară. În unele județe, licitațiile au abia acum se țin. Se întâmplă și în Gorj, acolo unde mii de elevi încă mai vin cu pachețel de acasă. Ce-i drept, atunci când vine vorba despre masa elevilor, autoritățile se gândesc la ce este mai ieftin, iar de multe ori produsele ajung la gunoi.

Nu mai puțin de 100 de milioane de euro este suma pe care Guvernul a alocat-o pentru a asigura în acest an elevilor cornul, laptele sau fructul. Spre exemplu, în județul Gorj, aceste produse vor ajunge abia după Crăciun, cel mai probabil în semestrul II. Licitația nu a avut loc, iar reprezentanții Consiliului Județean Gorj aruncă mingea în curtea primăriilor.

”În momentul de față, conform legislației în vigoare, consiliile locale adoptă hotărârile privind asumarea programului, după care Consiliul Județean va adopta o hotărâre privind asumare programului pentru localitățile unde nu au dorit să deruleze”, a spus Ionel Dobre, manager Consiliul Județean Gorj.

 Cu toate acestea, elevii mai au de așteptat. ”Noi estimăm ca la sfârșitul anului să avem un contract și cel mai probabil din semestrul 2 sigur vor beneficia”, a mai spus reprezentantul CJ Gorj.

În localitatea Drăguțești sunt sute de elevi care așteaptă ca promisiunea autorităților să fie îndeplinită. Locul unde ar trebui să fie amplasat cornul și laptele este pregătit, însă, cel mai probabil, așa va rămâne mult timp.

”Da, sala este pregătită, este curată. Așteptăm începerea programului. Avem foarte mulți copii cu posibilități materiale reduse. De multe ori vin la școală și pentru corn și lapte”, a spus directoarea unității de învățământ.

Primarul localității are o altă părere. ”În primul rând eu aș spune că  nu ar trebui să mai existe lapte și corn. Nu mi se pare atât de sănătos laptele și cornul. Ar trebui să se gândească cineva și să le dea hrană, o masă călduță copiilor. Nu înțeleg de ce se mai trimite la primării cine face achiziția, cu cine suntem de acord”, a spus Ion Popescu, primarul din Drăguțești.

Părerile în rândul părinților sunt împărțite. ”Cu siguranță este pentru orice copil. Se bucură de orice bucățică de biscuite, de corn, de orice. Se bucură pentru orice(...) Consider că nu este util. Eu am doi copii la școală. Ei au beneficiat de acest serviciu, dar nu le-a fost deloc util. Fie îl uitau la școală, fie veneau cu el acasă, dar ajungea unde nu trebuia”, au spus două mămici.

Vizualizări: 1,012

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: