Atmosferă de mare meci de handbal la Târgu Jiu

Sala Sporturilor din Târgu Jiu a cunoscut sâmbătă din nou atmosfera unui meci de handbal, chiar dacă nu era vorba de un meci cu miză. Sala a fost aproape plină de spectatori la un meci demonstrativ de old-boys, pus la cale de foştii handbalişti de performanţă ai echipei locale Energia Pandurii, Dan Ilieş şi Andrei Enache.

Gorjenii care au avut ocazia sâmbătă să fie prezenţi la meciul de old-boys de la Sala Sporturilor au avut ocazia să rememoreze o parte din momentele de glorie alea acestui sport la Târgu Jiu. Dan Ilieş şi Andrei Enache, cei care au pus bazele unui club privat de handbal pentru copii la Târgu Jiu, după ce s-au retras din viaţa sportivă activă, au invitat la un meci demonstrativ o parte dintre antrenorii de la celelalte cluburi care au avut înscrise echipe la Festivalul de Minihandbal de la Târgu Jiu, mare parte dintre aceştia fiind încă jucători activi ai altor cluburi din ţară şi ai echipei naţionale, printre care Ionuț Georgescu, Viorel Mazilu şi Alin Șania.

Interesul mare al spectatorilor pentru un astfel de meci a arătat că la Târgu Jiu este încă un public de handbal numeros, care a fost privat brusc de acest sport de tradiţie după ce echipa locală de handbal a fost desfiinţată.  Autorităţile locale promit să remedieze această problemă a absenţei unei echipe locale de handbal, prin înfiinţarea uneia la nivelul noului CSM, după cum şi-ar dori şi primarul Marcel Romanescu: „Un spectacol sportiv extraordinar, așa cum nu am mai avut de mult timp. Sunt convins, însă, că CSM ne va obișnui cu astfel de meciuri, cu multe vedete din sport și cu sala plină. Un spectacol oferit de Federația Romana de Handbal și Primăria Municipiului Târgu Jiu, cu glorii ale handbalului românesc”.

Ilieş şi Eneche au făcut cu acest meci un prim pas pentru a reaminti gorjenilor că se poate să aibă din nou sport de performanţă la Târgu Jiu.

La fel ca şi la baschet şi fotbal, unde de asemenea s-a ajuns în trecut la marea performanţă şi s-a arătat că se poate mai mult, suporterii există în continuare, însă  lipsesc doar „actorii” care să îi readucă pe spectatori la sală sau pe stadion. Rămâne ca şi autorităţile locale să realizeze cât mai repede că este mare nevoie de implicare în sport pentru ca Sala Sporturilor să nu fie în continuare goală şi închisă pentru sportivi.

Vizualizări: 789

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: