Bani de la UEFA pentru cluburile de fotbal din România

UEFA a anunţat că acordă 236,5 milioane de euro federațiilor din Europa pentru reluarea campionatelor. Din această sumă România primește 4,3 milioane de euro pentru a ajuta cluburile şi a nu îngheţa competiţiile de fotbal.

Echipele din fotbalul european se confruntă cu mari probleme financiare. Fie că e vorba de cluburile mari, fie că e vorba de cele din ligile inferioare, suspendarea competițiilor a dus la pierderi financiare însemnate, iar ”găurile” pot să se adâncească și mai rău, dacă meciurile nu se reia cât mai repede. Fiecare zi de întârziere înseamnă alți bani pierduți şi de aceea UEFA, federațiile de fotbal și autoritățile statelor încearcă să găsească cea mai bună soluție pentru ca startul să se dea într-un moment sigur, iar fotbaliștii să nu riște infectarea.

Cu privire la partea financiară, UEFA a decis că trebuie să acorde un sprijin material, în valoare totală de 236,5 milioane de euro federațiilor. Din această sumă, fiecare asociație o să primească 4,3 milioane de euro, după cum a declarat Aleksander Ceferin, președintele UEFA. ”Sportul nostru are parte de o confruntare inedită, provocată de virusul COVID-19. UEFA vrea să îi ajute pe toți să răspundă în mod corespunzător circumstanțelor. Ca urmare, am dat câte 4.3 milioane de euro fiecărei asociații naţionale. Cred că este cea mai bună decizie pentru a ajuta cât putem. Fără îndoială, fotbalul va reveni la normal”, a precizat şeful UEFA.

Programul de solidaritate prin care sunt distribuiți banii se numește ”HatTrick” şi a pornit în anul 2004, după Campionatul European din Portugalia. Sumele ar fi de un uriaș folos pentru echipele din ligile inferioare din România. Multe dintre ele nu vor mai beneficia de ajutorul acordat de autoritățile locale, iar banii care ar fi distribuiți de către FRF, cu directive de la UEFA, le-ar ajuta enorm în această perioadă sau chiar le poate salva de la faliment.

Vizualizări: 544

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: