Bani grei pentru cârpirea betonului amprentat din Târgu Jiu

Sume importante de bani se duc, în fiecare an, pe reparaţii care se fac la betonul amprentat din centrul oraşului Târgu Jiu. În orice sezon, centrul este peticit, iar astfel de lucrări sunt inevitabile şi în primăvară. În patru ani, municipalitatea a cheltuit aproape 600 de mii de lei numai cu întreţinerea zonei centrale.

Următoarele intervenţii se vor face după ce se va topi zăpada. Clorura de calciu folosită să topească gheaţa va afecta iremediabil betonul. „Noi acţionăm acum cu clorură de calciu lichidă în centrul oraşului. Ca şi sarea, are o acţiune corozivă. Până la urmă este o substanţă chimică. Nu ascunde nimeni că va afecta centrul. După îndepărtarea zăpezii, vor apărea ceva probleme ca în fiecare an. Vom face reparaţii în primăvară. Noi mai dăm şi cu lac. Primăvara dăm pentru aspect şi toamna îl pregătim pentru iarnă”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărire din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

„Un fel de peticire”

Se va acţiona în fiecare zonă unde se va constata că betonul amprentat este decojit, anunţă autorităţile care admit că zona centrală este peticită în fiecare an. „Se decupează zona, se sparge betonul pe o adâncime de minimum 15 centimetri şi se reia procedura de amprentare, cu colorant, cu acele întăritoare, apoi se reface stratul de lac pe toată suprafaţa. Un fel de peticire. Chiar asta e! În funcţie de suprafeţe, nu e costisitoare. Apar acele probleme chiar dacă e beton. Trebuie făcute de o firmă care ştie să facă amprentare chiar dacă nu e mare filozofie. Am avut un acord cadru pe patru ani. Întreţinerea a costat undeva la şase miliarde de lei (n.r. lei vechi). Două lăcuiri pe an şi intervenţiile de rigoare. Peste tot se fac lucrări de întreţinere. Și în curte dacă torni beton, apar probleme”, a mai explicat Ionuţ Jilăveanu.

Vizualizări: 835

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: