Un bucătar cu origini grecești și românești, născut în Germania, a câştigat „Chefi la cuţite”!

Janni Alexandridis, grec după tată și român după mamă, stabilit acum în Germania, este câştigătorul celui de-al 12-lea sezon al emisiunii culinare Chefi la cuţite. Concurentul a făcut parte din echipa lui chef Florin Dumitrescu şi a câştigat trofeul şi premiul în valoare de 30.000 de euro.

Janni Alexandridis, cuţit de aurîn echipa Chefi la cuțite a lui chef Florin Dumitrescu, s-a luptat cu Ioana Dehelean, tot de la echipa lui Dumitrescu şi cu Valentin Timofte, de la echipa condusă de chef Sorin Bontea. De data aceasta, chef Cătălin Scărlătescu nu a avut niciun concurent în finală.

Acest sezon a fost ultimul realizat cu chefii Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu. Show-ul s-a încheiat după doar o lună şi jumătate de la debut, după ce Antena 1 a programat emisiunea patru zile din şapte. 

Amintim că Antena 1 a anunţat printr-un comunicat că pregăteşte un juriu nou pentru emisiunea Chefi la Cuţite după ce actualii chefi, Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu, au refuzat să mai apară în emisiune cu o lună înainte să înceapă filmările pentru un nou sezon, care ar fi fost difuzat în primăvară.  

Janni Alexandridis - cuţitul de aur din echipa lui Dumitrescu, are  23 de ani, și a venit direct din Germania pentru a participa la Chefi la cuţite. Pasiunea pentru bucătărie a apărut la o vârstă fragedă şi a învăţat limba română de la colegi. Janni i-a spus tatălui său că doreşte să fie chef de restaurant, iar atunci acesta i-a spus că trebuie să devină bucătar.

Janni Alexandridis s-a născut în Germania, tatăl său fiind grec, iar mama româncă. ”Eu sunt din Germania, din Nürnberg și sunt chef bucătar. Avem un restaurant de familie și lucrez acolo în bucătărie de când eram foarte mic. Apartamentul nostru a fost deasupra restaurantului și în fiecare zi când m-am dus la școală am văzut chefii în bucătărie cum pregăteau tot felul de mâncături. Era un restaurant grecesc.

Bucătăria este locul în care, de când eram mic, mă simt foarte bine. I-am spus tatălui meu că vreau să devin bucătar în restaurant, dar el mi-a zis că, dacă vreau să devin chef, trebuie să învăț bucătărie. Și, în fiecare zi, după școală, mergeam în bucătărie, mă uitam ce fac. Am stat o oră - două, i-am ajutat la curățenie, să curăț ceapă, de toate…”, povestea, la preselecțiile Chefi la Cuțite, Janni Alexandridis care are deja un CV impresionant: "Am gătit pentru echipa națională de fotbal din Germania timp de o lună, dar și pentru Selena Gomez, Thomas Müller, Lewis Hamilton. Încă nu pot să cred că am reușit asta în viață”.

Valentin Timofte - cuţitul de aur din echipa Soarele Răsare, condusă de chef Sorin Bontea, are 36 de ani. Locuieşte în Bucureşti şi este de profesie bucătar. Concurentul a urmat un curs de bucătar, apoi a lucrat într-un restaurant la spălat vase şi ulterior a lucrat pe vas.

Ioana Dehelean a făcut parte din echipa Amanita Regală a lui Florin Dumitrescu. Are 30 de ani, este de meserie cofetar şi locuieşte în Arad. După terminarea liceului, aceasta a început două facultăţi, dar a renunţat la cursuri deoarece îşi dorea să facă prăjituri. A uimit pe toată lumea ajungând finalistă la Chefi la cuțite, acolo unde cofetarii ajung mai greu.

Galerie foto


Vizualizări: 724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: