Băsescu contra Băsescu

Săptămâna a fost încheiată în mare forţă. Băsescu a primit un pumn în plex dat chiar de fratele său Mircea, care i-a făcut bucuria şi i-a amestecat numele într-o firmă dubioasă ai cărei acţionari sunt cunoscuţi ca făcând comerţ cu arme. După cum s-a manifestat public, se pare că Traian Băsescu nu ştia de acţiunile fratelui. Personal nu-l cred atît de prost pe preşedinte ca să-i permită  fratelui să se îmbogăţească mai mult din comerţul cu arme, atât timp cât el este preşedintele CSAT.

Pentru că fiecare familie are prostul ei, în cazul nostru acesta este fratele preşedintelui care din cornetar de îngheţate şi tranşator de pui de consum s-a simţit flatat de propunerea versaţilor foşti şi actuali generali de a de a deveni parte dintr-o  firmă care ar fi trebuit să se învârtă în jurul programului de înzestrate şi modernizare al armatei române, program care va furniza pe tavă circa 10 miliarde de euro. Practic s-a simţit flatat că a fost băgat în seamă de oameni subţiri care stau departe şi de mirosul de îngheţată şi de cel de carne de pui. Ultima apariţie a lui în public a lăsat impresia unui mahalagiu are se ceartă cu Ciuvică, alt mahalagiu, şi care mai avea un pic şi şi-ar fi ridicat poalele în cap dacă le-ar fi avut. Un asemnea om nu prea are ce căuta în comerţul atât de sensibil cu arme şi este foarte probabil să se fi lăudat că dacă vor avea probleme le rezolvă el la frate-său preşedintele.

Repet, despre  Traian Băsescu se poate spune orice, dar numai că e prost nu se poate spune. Aşa că eu cred în faptul că pur şi şimplu nu ştia că frate-său se dă mare vânzător de kalajnicoave. Oricum cea mai grea lovitură pe care a încasat-o Băsescu vine tot de la un Băsescu!

O altă variantă ar putea fi şi aceea că includerea lui Mircea Băsescu în firma DESINT Co din care fac parte oameni care de ani mulţi se ocupă cu comerţul de arme s-a făcut intenţionat, pentru ca la un moment dat în campania electorală preşedintele Băsescu să poată fi lovit cu propriul frate,  având în vedere faptul că firma a fost făcută la începutul acestui an, în luna februarie, când deja campania electorală a PSD şi PNL începuse.

Dacă a fost aşa le-a reuşit, pentru că preşedintele părea năucit de lovitură. După ce lucrurile s-au mai aşezat s-au trezit şi cei de la PD-L, şi-au dat seama ce au încasat şi au ieşit şi ei la atac cu contractul cu EADS de securizare a frontierelor în cadrul căruia ministrul Nica a suplimentat bugetul cu 200 milioane de euro fără acceptul democrat liberalilor. Ca de obicei, Cristian Preda a ieşit la rampă şi nu a mai sugerat PSD să iese de la guvernare, ci a tranşat foarte clar: PSD trebuie scos de la guveranare.

Să vedem ce se va întîmpla, pentru că de guvernat nu mai guvernează nimeni. Toată lumea se ocupă de circ!

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: