Cămin cultural reabilitat și dotat cu instrumente muzicale și costume populare

Căminul cultural din comuna Câlnic a intrat în reabilitare cu bani europeni. Autoritățile locale au obținut prin AFIR o finanțare de 270.000 de euro pentru modernizarea și dotarea căminului cultural construit în centrul localității.

Lucrările care se desfășoară la căminul cultural din Câlnic sunt în grafic, iar autoritățile locale au primit asigurări de la constructor că până la finele acestui an investiția va fi gata. 

”Se lucrează la căminul cultural din centrul comunei. Până acum s-a realizat cam 70% din investiție și până la sfârșitul anului va fi gata. Valoarea proiectului este de 270.000 de euro  și este realizat prin AFIR. Este singurul cămin cultural funcțional din Câlnic și trebuia reabilitat și extins. Am făcut și grupuri sociale pentru că nu avea și dotări cu mobilier. În proiect a fost prevăzută și achiziția de instrumente muzicale și costume populare”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul din comuna Câlnic.

În comuna Câlnic a mai funcționat în trecut un cămin cultural, în satul Vâlceaua, care ajunsese în paragină și va fi transformat în cămin de zi pentru bătrânii localității.

Vizualizări: 828

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: