Cârciumaru: Ne bazăm pe 50 de primari în alegerile europarlamentare

Senatorul PSD Florin Cârciumaru spune că partidul se bazează la Gorj pe sprijinul a 50 de primari la alegerile europarlamentare, mai mulți decât ar avea partidul. Cârciumaru a spus într-un interviu la Radio Infinit că partidele vor lua decizia legată de candidatul la prezidențiale în funcție de rezultatele de la europarlamentare. Acesta spune că, în centrul și vestul țării, Uniunea Salvați România a trecut pe primul loc în preferințele electoratului, peste PNL și PSD.

Reporter: De ce întârzie anunțarea candidaților la președinție? Nu este prea târziu?

Florin Cârciumaru: Nu. Cred că toate partidele, cu excepția PNL care îl susține pe Klaus Iohannis, vor decide candidatul după alegerile europarlamentare. Am încredere și în analiștii noștri care spun că trebuie să treacă alegerile europarlamentare, să vedem unde se situează PSD, pentru că sunt discuții foarte mari după sondajul făcut de PNL la nivel de țară. PSD este pe primul loc ca partid, nu știu procentul. Pentru ei este un mare semn de întrebare, pentru că PNL, și vă spun din comentariile făcute de senatori PNL, deputați PNL pe seama acestui sondaj, că în multe orașe gen Timișoara, Oradea sau Cluj Napoca, pe primul loc este situat USR.

Rep.: USR?

F.C.: Da, USR trece peste PNL. Aici este o alarmă mare pentru PNL, dar nu ne interesează pe noi, este problema lor.

Rep.: Dacă este adevărat, înseamnă că primarii nu mai contează atât de mult.

F.C.: Eu am încredere că noi la europarlamentare vom scoate un rezultat bun. În ceea ce privește PSD la Gorj, vreau să vă spun că am încredere că ne bazăm pe 50 de primari în alegerile europarlamentare. Suntem o echipă unită. Sunt ai noștri care sunt, după care ne bazăm și pe primarii de la alte partide. Gorjul are ca target de la București să facem peste 50%. E un target mobilizator.

Rep.: Nu știu dacă va fi așa. Aveți Pro România în coaste, mai este și domnul Iordache...

F.C.: Primarii noștri nu vor trăda PSD. Ați văzut și atunci, când domnul Călinoiu a candidat independent. Câți primari nu i-au promis atunci sute de voturi, dar în ziua alegerilor nu au trădat partidul. Așa și cu Pro România. Chiar am avut comitetul executiv și un primar despre care s-a discutat foarte mult că e la ALDE s-a ridicat și a spus: sunt prieten cu Iordache, umblu cu el pe unde vreți și pe unde nu vreți, dar nu mi-am trădat niciodată partidul și nu îl voi trăda.

Rep.: Domnul Bucurescu?

F.C.: Nu știu dacă domnul Bucurescu sau altul. Oameni noștri știu că un partid mare este un avantaj și pentru candidatura lor. Nu știu dacă pleci de la un partid de 30% la unul de 5-6%. De asta am curajul să spun că vom scoate un scor foarte bun.

A consemnat Mirela MOTREANU

Vizualizări: 1,460

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: