Ce lucrări trebuie să faci primăvara în grădina de flori

Cei care locuiesc la casă și au și o grădină în jurul construcției au de lucru în următoarea perioadă pentru că începe perioada de curăţenie din grădini. Există o serie de lucrări pe care trebuie să le faci în grădină în luna martie pentru cele mai frumoase plante.

Începutul lunii martie este perioada în care demarează şi lucrările de primăvară în grădini. Dacă vrei să te bucuri din plin de momentele de liniște și relaxare din micul colț de natură, trebuie întâi să depui puţin efort pentru a-ți ajuta plantele să se trezească din somnul de iarnă.

Toți arbuștii care încep să înflorească vor trebui curățați și tăiați imediat ce vine primăvara pentru a putea reîncepe să crească şi să înflorească.

Tot acum se recomandă să începi să cureți și să hrănești tufele de trandafir și trandafirii cățărători, astfel aceștia se vor regenera mai repede și vor înflori în timpul primăverii. Martie este ultima lună în care vei putea să plantezi trandafiri fără rădăcină protejată. Dacă este pusă în pământ în afara perioadei de creștere, planta se va prinde mai repede. Trebuie doar să te asiguri că au un sol bine drenat și îmbogățit cu ameliorator de sol și bălegar din belșug.

Dacă vrei să își mărești „colecția” de arbuști și copăcei care înfloresc pe timp de vară, este momentul să te apuci de plantat. Tot acum se pun și vița de vie și copăceii ornamentali veșnic verzi.

Înainte se te apuci de treabă în grădină ar trebui să te asiguri că ai uneltele necesare și că sunt în stare bună, altfel, te-ar putea încurca mai mult decât ajuta.

Vizualizări: 655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: